Live cursus Studiekeuze door EH

Evangelische Hogeschool start half maart live met de cursus Studiekeuze

Door een persoonlijke aanpak helpt de EH jongeren bij een passende studiekeuze.

In deze voor jongeren vaak moeilijke tijden, start de EH met een live cursus Studiekeuze. Deze cursus helpt jongeren om een doordachte, onderbouwde en doorleefde volgende stap voor de toekomst te maken. Het afgelopen jaar heeft het online onderwijs ook in het hoger onderwijs slachtoffers gemaakt en voor studie-uitval gezorgd. Door de online oriëntatie is het moeilijk om een goede en passende studiekeuze te maken. Speciaal daarom start de EH deze cursus nu vervroegd. Zodat jongeren in negen weken een goede keuze maken voor de toekomst.

Afgelopen maanden zagen we een heel aantal studenten kiezen voor het EH-Traject (een opleiding van vijf maanden die per 1 februari voor de 16e keer is gestart). We zagen ook dat een aantal niet durfde te starten, omdat ook deze opleiding digitaal moest beginnen. Er lopen nog (te) veel studenten rond die niet weten hoe zij in september de draad weer op kunnen pakken. Voor hen heeft de EH de cursus Studiekeuze ontwikkeld. De cursus start 16 maart en wordt in negen volle dinsdagen verspreid over drie maanden aangeboden.

Het unieke aan deze EH-cursus is dat niet alleen naar studie- en beroepskeuzemogelijkheden gekeken wordt, maar dat de complete persoon van de student in beeld gebracht wordt: interesses, capaciteiten, persoonlijke ontwikkeling, zelfkennis, kwesties die de zin van het leven raken, geloofsovertuiging, maatschappelijke betrokkenheid en wat al niet meer. Inzicht in al deze ingrediënten onder bekwame begeleiding van een ervaren decaan én een tutor, in samenspraak met medestudenten, leidt tot een goed onderbouwde keuze voor een volgende stap in de toekomst. Dat gebeurt mede door het intensief werken met een uitgebreid studiekeuzedossier.

De cursus wordt alleen gegeven als de coronamaatregelen toestaan dat de cursus live in het EH-gebouw georganiseerd mag worden. Voor de begeleiding is het persoonlijke contact noodzakelijk. De cursus gaat door bij minimaal 10 studenten.

Voorlichting en meer informatie over deze cursus op zaterdag 6 maart a.s. in het EH-gebouw, Drentsestraat 1, Amersfoort. Zie verder ook op www.eh.nl.