Slot- en danknieuwsbrief Mihai, Carin en Julia

Lieve mensen,

Misschien had u het al ontvangen, zo niet dan kunt u het hier nog lezen!

Het heeft heel lang geduurd, maar hier is eindelijk ons slot- en danknieuwsbrief.
Lezen hoe en wat? En hoe het nu met ons gaat?
Pak gauw een kopje koffie of thee en we wensen u veel leesplezier!

Met een warm hart bevelen we u/jou ook het laatste projectje aan! Lees daarom bijlage 2 die geschreven
is door Hennie Schoenmaker uit Mensingeweer.

Hartelijke groeten
Mihai, Carin en Julia

 

Klik op de afbeelding om de nieuwsbrief te openen.


Huisje voor Istvan

Een paar jaar geleden troffen we in Roemenië een ouder echtpaar, dat met een probleemdochter in een huisje, eigenlijk een hutje, woonde. De vrouw had een herseninfarct gehad en was eenzijdig verlamd. Geen verzekering, geen fysiotherapie, toch kon ze met éen hand nog wat koken. Na nog een akkefietje overleed ze niet lang daarna. De man, Istvan, bleef met zijn zwakbegaafde dochter achter. De zorg voor twee mensen, en nauwelijks inkomen.

Vroeger had hij een paard en een kar, waarmee hij wat transportklusjes deed en wat bijverdiende, maar de armoe werd erger, het paard en de kar heeft hij tot zijn verdriet van de hand moeten doen… Het huisje is steeds slechter geworden, zoals te zien is op de foto, en ze hebben regelmatig last van muizen, ratten en ander ongedierte.

Kortom: ik vraag een bijdrage voor een bescheiden winddichte woonplek voor Istvan, met een regendicht dak en ongedierte-onvriendelijke muren. Mijn doel is om hiervoor 15.000 Euro in te zamelen. Ik zie dit als een alternatief Hulp Oost Europa project, en hoop dat het jou/jullie ook aanspreekt!

GoFundMe is een crowdfunding organisatie die al veel acties heeft geholpen hun doel te bereiken. Als je doneert wordt ook gevraagd om een fooi voor GoFundMe. Heb je daar geen zin in, dan kan je 0 invullen (nul) bij de keuzemogelijkheid anders. (Ik ben hierover al een paar keer benaderd, vandaar dat ik het nu hier expliciet noem.)

De link van GoFundMe is   https://www.gofundme.com/f/huisje-voor-istvan       

Maar je kunt natuurlijk ook op het bekende rekeningnummer van Stichting Green Home Children een bedrag doneren. De stichting waaruit Mihai en Carin werkten. In beide gevallen komt het geld goed op zijn plek terecht.

Stichting Green Home Children, NL59 INGB 0006336938 (heeft een ANBI-nummer) , omschrijving: Huisje Istvan
Doe je mee?

Hartelijk bedankt voor het lezen van dit verhaal!
Hennie Schoenmaker,
Mensingeweer   Tel.: 06  30405961