3 tips voor een goed gesprek tijdens kerst

Hoe zie jij Jezus’ licht in de ander? Een mooie vraag om deze kerst eens over door te praten. Is een goed gesprek tijdens de kerstdagen ook jouw wens? Ga aan de slag met deze tips:

  • Bid. Goede gesprekken ontstaan vaak niet zomaar. Vaker dan ons lief is, blijven gesprekken oppervlakkig. Bereid je voor in gebed op het samenzijn en vraag God om open harten.
  • Luister. Dat klinkt simpel, maar we laten ons vaak snel afleiden. Terwijl iemand praat, denken we alvast na over wat we zelf willen vertellen. Of we zijn ondertussen bezig met wat er om ons heen gebeurt. Focus écht op wat je gesprekspartner vertelt.
  • Stel vragen. Hieronder staan een paar mooie vragen om gesprekken aan te gaan. Probeer open vragen te stellen (dus geen ja/nee-vragen) en door te vragen op wat iemand vertelt. Wees nieuwsgierig.

Mooie vragen om over door te praten

De vragen hieronder zijn mooi om over door te praten. Bonus-tip: schrijf deze vragen op kleine kaartjes en leg ze klaar bij het kerstdiner of de kerstbrunch. Zo heb je houvast om een gesprek te beginnen.

  • Wat betekent kerst voor jou? Hoe vier jij het feest van Licht?
  • In wie zie jij iets van Jezus’ licht? Op wat voor manier wordt dat licht zichtbaar?
  • Hoe kun jij zelf het licht van Jezus laten schijnen in je omgeving?

Bij Verre Naasten staan we in deze kerstperiode stil bij de vraag ‘in wie zie jij Jezus’ licht?’ Klik op de afbeelding hieronder en bekijk de antwoorden van Mariet, Loura en Hans.

Steun je broers en zussen wereldwijd?

Jezus’ licht straalt door onze broers en zussen in India, Brazilië, Zuid-Afrika en op zoveel meer plekken. Steun broers en zussen wereldwijd met jouw kerstgift via www.verrenaasten.nl/jezuslicht.

Ik wens je een kerstfeest vol Licht!

Met vriendelijke groet,
Klaas Harink
directeur Verre Naasten

website: www.verrenaasten.nl | e-mail: info@verrenaasten.nl