Activiteiten Dit Koningskind najaar regio Noord

Dit Koningskind organiseert verschillende activiteiten voor mensen met een (sociale, verstandelijke, zintuiglijke en/of lichamelijke) beperking en de mensen om hen heen. Binnenkort starten de volgende activiteiten in regio Noord. Van harte welkom!

Gespreksgroep echtparen, waarvan één van de partners  autisme heeft
In deze gespreksgroep komen verschillende thema’s aan bod. Zoals de invloed van autisme op je relatie, het gezins- en geloofsleven. Uit ervaring weten we dat deelnemers de onderlinge (h)erkenning én het uitwisselen van tips en ervaringen erg waarderen. De gespreksgroep start in september 2018 (data in overleg) in Groningen. Regioconsulenten Joke Leene en Ellen Lebesque begeleiden de avonden. Klik hier voor meer informatie.

Gespreksgroep voor volwassenen met een (licht) verstandelijke en/of sociale beperking
Vind jij het fijn om andere mensen te ontmoeten die, net als jij, een licht verstandelijke en/of sociale beperking hebben? Heb jij vragen over geloven, relaties en emoties? Kom dan naar deze gespreksgroep in Groningen. Je kunt al je vragen stellen en vertellen hoe jij dingen doet. We doen ook altijd iets leuks! Data: 25 september over geloven, 9 oktober over relaties, 23 oktober over emoties. Klik hier voor meer informatie.

Ontmoetingsdag ‘Mijn kleinkind heeft autisme of AD(H)D’
Speciaal voor grootouders van een kleinkind met een sociale beperking organiseert Dit Koningskind op 6 oktober 2018 een ontmoetingsdag in Assen. Hoe kunt u iets betekenen voor zowel het kind als de ouders? En welke impact heeft een sociale beperking op de overige gezinsleden? Deze dag staat in het teken van ontmoeting, herkenning, informatie en ervaringen delen. Klik hier voor meer informatie.

Brussendag voor broertjes/zusjes (7-12 jaar) van een kind met een beperking
Midden in de herfstvakantie organiseren we voor jou een dag, waar het helemaal om jou draait! Heb jij zin in een gezellige dag vol leuke activiteiten? Kom op 24 oktober 2018 naar de Brussendag in Groningen, speciaal voor broertjes en zusjes van een kind met een beperking. Klik hier voor meer informatie.

Contactdag voor vrouwen met autisme
Het thema voor deze contactdag in Groningen is ‘Hoe speelt autisme een rol in je dagelijks leven?’. We diepen het thema uit aan de hand van 2 workshops; over je daginvulling en hoe je daar balans in vindt en over hoe je familie of vrienden reageren op je autisme. Uit ervaring weten we dat veel vrouwen deze interactieve ontmoetingsdag als leerzaam en positief ervaren. Datum: 24 november 2018. Klik hier voor meer informatie.