Bericht van de Bijbel Studie Bond

Op 17 april 2018 was in Haren de Bijbelstudiedag met als thema ‘Omgaan met verscheidenheid’. De Bijbelstudiedag was live te volgen via https://beleefmee.nl/ Na 17 april kunt u via www.steunpuntbijbelstudie.nl/videoregistraties/ terug kijken. Tijdens de Bijbelstudiedag werden twee nieuwe bijbelstudie-uitgaven van Steunpunt Bijbelstudie gepresenteerd.

Jozef | Een slaaf wordt onderkoning

Iedereen kent wel het verhaal van Jozef en zijn grote broers. Jozef wordt verkocht als slaaf. Jozef verdwijnt voor jaren onschuldig in de gevangenis. Op een dag mag hij de dromen van de farao uitleggen, daarna wordt hij onderkoning. Ds. Cees van den Berg is schrijver van deze bijbelstudie-uitgave. Hij trekt de lijn door naar Jezus.

De bijbelstudie bevat 10 hoofdstukken en behandelt Genesis 30 – 50. Het eerste hoofdstuk is een leeswijzer waarin Van den Berg de lijnen uitzet. De hoofdstukken worden aangevuld met vragen ter bespreking op de bijbelstudieclub of –vereniging.

Ik kies jou | Samen in gesprek over de uitverkiezing

De uitverkiezing. Een onderwerp dat regelmatig ter sprake komt maar waar vaak overheen gepraat wordt. Want het is zo moeilijk om uit te leggen, om te begrijpen.
Ds. Roel Meijer wijst ons op de zegen dat we mogen beseffen dat God onvoorwaardelijk kiest. Hij geeft antwoorden op de vraag wat dit voor ons betekent door concrete situatiebeschrijvingen en een antwoord uit diverse Bijbelgedeelten. Door het leesrooster te volgen en de vragen actief te beantwoorden vind je zelf ook antwoorden. Deze compacte bijbelstudie is geschikt om te gebruiken tijdens je stille tijd maar ook fijn om hier vervolgens op vereniging of Bijbelstudieclub over door te praten.