Bericht van Inlia: Noodkreet – help de Karen

Mensen zijn bang, nat en hebben honger

Voorganger Naw Winsome Paul van de Karen Baptist Church en INLIA-directeur John van Tilborg roepen op de Karen-bevolking te helpen. INLIA heeft een bankrekeningnummer opengesteld waarop u kunt doneren voor noodhulp aan vluchtelingen die in de jungle schuilen voor aanvallen van het Myanmarese (Birmese) leger.

“Mensen zijn bang, nat en hebben honger. Ze hebben eten nodig, medische verzorging en een plek om te schuilen. Het regenseizoen is net begonnen”, vertelt Naw Winsome Paul, zelf Karen, vanuit het verre Oosten. Haar emotie is hoorbaar. Ze kent mensen die nu ergens in het gebied schuilen. Zoals de hoogzwangere zus van een vriend, die vorige week uitgerekend was en van wie ze al een week niets hebben gehoord.

Het regime in Myanmar (Birma) is veel in het nieuws vanwege de recente militaire coup en het opsluiten van Ang Sang Suu Kyi. Minder in het nieuws staat het bombarderen van de Karen, de oorspronkelijke bevolking van de streek langs de Thaise grens. Tienduizenden Karen zijn op de vlucht. Zo’n tweeduizend staken de rivier over en dachten Thailand te hebben bereikt. Ze vonden hun weg versperd en werden teruggezet. Twintigduizend mensen schuilen nu in de jungle. Onder hen bejaarden, zwangere vrouwen, pasgeboren baby’s en gewonden.

De Free Burma Rangers zijn de enigen die hen hulp bieden. De Rangers sporen de gevluchte Karen op in de jungle en lenigen de ergste nood: ze verlenen eerste (medische) hulp aan mensen, brengen voedsel en zeildoeken voor onderdak. U kunt de Rangers steunen en zo de Karen helpen: doneer op NL47 INGB 0005 8728 15 ovv ‘Ik help de Karen’.