Bericht van Mission Possible

Op het moment dat je je familie het hardst nodig hebt laten ze je in de steek!

Dit vertelde Lena ons, een jonge aanstaande moeder uit Tsjeljabinsk in Rusland. Ze raakte zwanger maar haar vriend wilde er niets van weten. Maar omdat Lena vastbesloten was om het kind te houden werd ze het huis uitgezet. Familie zit niet te wachten op een aanstaande moeder. En ze stellen voorwaarden, “Je mag hier komen maar zorg dan wel dat je van je kind afkomt”.

De opmerking van Lena horen wij helaas vaker in onze opvang. Juist op het moment dat je je familie het hardst nodig hebt laten ze je in de steek. Zij zien alleen maar problemen met kosten, met huisvesting, met inkomen. Veel meiden in een dergelijke situatie voelen zich gedwongen om afstand te doen van hun kind. En dat betekent of abortus of het kind achterlaten in het ziekenhuis. Voor hun een dramatische beslissing.

Maar gelukkig is er een uitweg! Het Babybox programma van Mission Possible is voor veel meiden in Rusland de oplossing gebleken voor hun problemen. Soms nemen de aanstaande moeders zelf contact op met Mission Possible. Maar vaak wordt Mission Possible gebeld door personeel van het ziekenhuis. Mission Possible doet er alles aan om de aanstaande moeder te helpen. Wij regelen onderdak, kinderbijslag, zorg en leggen contacten met de familie. Met als resultaat dat het kind opgroeit bij zijn/haar eigen moeder. Voor aanstaande moeders als Lena een onmisbare ondersteuning!

U kunt deelnemen aan dit project door het overmaken van elk willekeurig bedrag op rekening NL07 RABO 0158 0454 24 o.v.v. “Baby Box project”.

Meer weten? Kijk op www.missionpossible.nl of mail info@missionpossible.nl