Bijbelverhalen lezen met migranten

Samen Bijbelverhalen lezen met iemand die een andere culturele achtergrond heeft. Dat is erg leuk, zinvol, maar ook erg spannend!

Iemand met een Oosters culturele achtergrond leest de Bijbel op een andere manier dan iemand met een Nederlandse culturele achtergrond. Iemand met een Afrikaanse achtergrond  leest het nog weer anders. We leven allemaal in Nederland, maar wij lezen de Bijbelverhalen ieder weer anders. Dat maakt Bijbellezen met iemand met een andere culturele achtergrond zo boeiend, verrijkend en heilzaam.

Het is echter niet voor de hand liggend. Er bestaat ook de mogelijkheid van niet begrijpen of niet begrepen worden.

Een begrijpelijke vraag is: hoe gaat dat dan?
De Protestantse Kerk (PKN) heeft hiervoor samen met de Stichting Geloofsinburgering een handleiding en materiaal ontwikkeld. We gaan met dit materiaal aan de slag en lezen met elkaar gedeelten uit het Evangelie van Marcus. We lezen dan ieder in zijn eigen moedertaal. De voertaal is Nederlands.

We gaan het eerst een keer uitproberen. We maken dan kennis met elkaar en we maken kennis met het materiaal. Deze bijbelleesgroep komt bij elkaar in het Kapittel, Kaakheem 4 te Aduard.

Na de zomervakantie komen wij 3 keer bij elkaar. De data zijn in het najaar als volgt: 9 oktober, 13 november en 11 december van 19.30 – 21.30 uur.

Nadere informatie en aanmelding bij:
Saskia Treu
Telefoon: 06 846 69 324
Email:
saskia.treu@gmail.com