Collectedoelen november

Open Doors  – Project “Geef hoop aan het Midden Oosten” (dankdagcollecte)

Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Open Doors brengt bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast geeft Open Doors training en verleent de organisatie praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp.

Christenen die slachtoffer waren van ontvoering door IS hebben hun verhaal lange tijd uit schaamte en angst verzwegen. Sana verbrak na zeven jaar de stilte. Ze zag haar man Sabah en zonen Tony en Issa zeven jaar geleden voor het laatst. In augustus 2014 ontvoerde de terreurbeweging IS hen, na de verovering van de Iraakse stad Qaraqosh. Sana vluchtte met haar dochter Tania naar Erbil. Van haar man en jongens heeft ze sindsdien niets meer gehoord. Over het onzekere gemis durft ze pas sinds kort te praten. Dat doet ze in de kerk: een Center of Hope.  Met een luisterend oor, praktische hulp en mentale ondersteuning dragen kerken in Irak bij aan de oplossing van een bijna vergeten probleem van de christelijke gemeenschap daar. Aan deze praktische, geestelijke en emotionele ondersteuning van getraumatiseerde christenen in Irak is grote behoefte.

www.opendoors.nl

 

Stichting Gave

Stichting Gave verlangt ernaar dat de vluchtelingen die naar ons land komen, worden gezien en geliefd.

Gave is een interkerkelijke organisatie.

Gave maakt kerken en christenen bewust van de bijbelse roeping om vluchtelingen gastvrij te ontvangen. Gave inspireert, traint en ondersteunt vrijwilligers om contacten op te bouwen en Gods liefde te delen. In 1992 begon een groep jonge christenen die zich geroepen voelden met Gods liefde naar vluchtelingen om te zien. Inmiddels is dat uitgegroeid tot Stichting Gave en ondersteunen ze kerkelijk werk onder vluchtelingen in heel Nederland.

www.gave.nl