Coronavirus hulplijn Dit Koningskind

DIT KONINGSKIND BRENGT, JUIST NU, EXTRA HOOP EN STEUN VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING EN HUN NAASTEN.

Vanaf deze week zijn de telefonische hulplijn en chat extra beschikbaar voor alle vragen!

Het coronavirus geeft veel onrust en onzekerheid. Juist voor mensen met een beperking en hun naasten zijn dit spannende tijden. De vaste patronen vallen weg. We ervaren dat er erg veel vragen zijn. Daarom doen we er alles aan om er juist nu te zijn, voor iedereen met een beperking en hun naasten. Vanaf deze week zijn de telefonische hulplijn en de facebook chat extra beschikbaar zodat iedereen met vragen, behoefte aan ondersteuning of gewoon een luisterend oor bij Dit Koningskind terecht kan.

“We zien veel vragen rondom het coronavirus. De vragen lopen uiteen van: “kan ik nog op vakantie?” tot “moet ik mijn zoon of dochter preventief in thuisisolatie houden?”. Door onze jarenlange ervaring voor mensen met een beperking weten we hoe belangrijk het is om met elkaar hierover in gesprek te gaan. Juist praten over deze moeilijke onderwerpen helpt. Samen komen we verder en zoeken we naar oplossingen”, aldus Peter van den Enden, directeur van Dit Koningskind.

De hulplijn is dagelijks bereikbaar op: 030 236 3781. Daarnaast kunnen vragen worden gemaild naar: hulplijn@ditkoningskind.nl en live worden gesteld in de chat op facebook van Dit Koningskind.

Dit Koningskind ondersteunt christenen met een beperking, hun gezinsleden en allen die op hen betrokken zijn. Dit Koningskind biedt ondersteuning door het verzorgen van groepsgesprekken,
cursussen en lezingen rondom thema’s zoals geloof en beperking, kwetsbaarheid, loslaten, beperking en relaties en opvoeding. Daarnaast biedt Dit Koningskind individuele ondersteuning,
lotgenotencontact en organiseert zij ontmoetingsdagen.