De Ransuil verwelkomt graag een nieuwe bewoner  

BEDUM – De Ransuil in Bedum is een heerlijk plekje om te wonen voor (oudere) mensen met een verstandelijke beperking. In de omgeving is het prachtig wandelen en fietsen. Het station is dichtbij, en de winkels zijn op zo’n tien minuten lopen. En dan is er intern ook nog dagbesteding. Op deze mooie woonlocatie van Stichting Sprank is ruimte voor een nieuwe bewoner.

Op De Ransuil wonen veertien bewoners van alle leeftijden in twee groepen. De bewoners krijgen persoonlijke zorg. De begeleiding is 24-7 aanwezig. Er is plaats voor een nieuwe cliënt in de Sprank-pluswoning, waar de zorg meegroeit met het ouder worden. De oudere bewoners prijzen de kleinschaligheid van De Ransuil en noemen de sfeer huiselijk, saamhorig en gezellig. ‘En de zorg is bijzonder liefdevol’, zeggen ze.

Dagbesteding

De meeste bewoners gaan naar de inpandige dagbesteding. Hier krijgen de deelnemers alle aandacht, werken ze in een veilige omgeving en kunnen ze nog zo veel mogelijk meedoen in de maatschappij. Ze werken in de tuin, doen spelletjes, knutselen en kunnen naar de winkels, de bieb of maken uitstapjes. Er is ook externe dagbesteding mogelijk.

Christelijke begeleiding

Gedreven door de liefde van God geeft Sprank ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. ‘We geloven dat iedereen van betekenis mag zijn in dit leven en daar begeleiden we de bewoners graag bij. Waar dit kan doen we dat met familie en andere mensen die bij de cliënt horen.’

Interesse?

We komen graag met je in contact! Kijk op stichtingsprank.nl/locatie/bedum-ransuil/ voor meer informatie. Of neem contact op via info@stichtingsprank.nl of 088 0070700.