Dit Koningskind: activiteiten in 2022

Online bijeenkomst: Voor vrouwen met autisme
Dinsdag 1 februari | 19.30 – 21.00 uur  | Aanmelden via: website

Wanneer je autisme hebt kan het moeilijk zijn om jezelf te accepteren. Het kan zo zijn dat je een laag (negatief) zelfbeeld hebt en je zelfvertrouwen mag ook wel een boost gebruiken. Daar willen we graag mee helpen, want je bent het waard! Tijdens de bijeenkomst willen we je vaardigheden meegeven die je helpen om aan te geven wat je wilt in het leven en in je relaties. Dat geeft rust en anderen weten waar je grenzen liggen. Daardoor kan je zelfvertrouwen groeien.

Themadag levend verlies: Voor (naasten van) mensen met een beperking
Zaterdag 12 februari | 10.30 – 15.30 uur | Aanmelden via: website

De bijeenkomst gaat over levend verlies, met als thema ”balans”. Op zoek naar de balans tussen geven, ontvangen en loslaten. Op deze dag vertellen we je meer over levend verlies, wat het is, hoe het zich kan uiten en over de verschillende manieren om hiermee om te gaan. Misschien heeft dit grote invloed op geloofsleven en je relatie met God. Welke vragen heb je? Daarnaast is het fijn om je verbonden te voelen en je verhaal te delen met anderen die ook te maken hebben met levend verlies. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met Mirjam van der Vegt.

Cursus opvoeden in verbinding: Voor ouders met een zorgintensief kind
Donderdag 10 maart, 24 maart en 7 april | 19.45 – 21.45 uur | Aanmelden via: formulier
Let op: deze activiteit is verplaatst van januari naar maart

De cursus ‘Opvoeden in verbinding – voor ouders met een zorgintensief kind’ van Zorg voor Jongeren is speciaal ontwikkeld voor jou. Met elkaar staan we stil bij de dagelijkse dynamiek in een gezin met een zorgintensief kind. We geven geen pasklare antwoorden, want die zijn er niet. We willen je helpen om meer inzicht te krijgen in wie jij bent als opvoeder, wie je kind is en hoe jullie samen een gezin vormen; een uniek gezin met bepaalde waarden en een gezamenlijk doel.

Online bijeenkomst – Voor partners van mensen met autisme
Woensdag 16 maart, 30  maart en 13 april | 20.00 – 21.30 uur | Aanmelden via: website

Deelnemers bespreken met elkaar de invloed op hun dagelijks leven wanneer je partner autisme heeft. Verschillende thema’s helpen om de gesprekken vorm te geven, waarbij een consulent van Dit Koningskind de gesprekken leidt. De online bijeenkomst draagt bij aan erkenning en herkenning bij elkaars zienswijzen, waarbij levenservaringen gedeeld worden. Het delen van je ervaring is een krachtig middel om beter met de situatie om te gaan. We bespreken thema’s die de deelnemers zelf aandragen en zij bieden elkaar ondersteuning in elkaars processen.

 

Vooraankondiging: Studiedag – Leven met autisme
Georganiseerd door het platform ‘Autisme in de kerk’

Zaterdag 2 april | 9.30 – 15.45 uur | Tijd en data onder voorbehoud, meer informatie volgt

 

Online themabijeenkomst – Geloof en autisme
Woensdag 6 april | 19.30 – 21.00 uur | Aanmelden via: website

Als je autisme hebt kan het moeilijk zijn om God te kennen en in Hem te geloven. Het bezoeken van kerkdiensten en Bijbelstudiegroepen kan lastig zijn, waar hebben ze het allemaal over? Er wordt vaak beeldspraak, symboliek en abstracte begrippen gebruikt. Ook het contact met mensen na de dienst kan stress opleveren. In deze themabijeenkomst wisselen we ervaringen uit en geven tips hoe je hier anders mee om kan gaan. Na een presentatie gaan we met elkaar in gesprek over de vragen die er leven rondom dit onderwerp. De themabijeenkomst vindt online plaats.

Regelmatig worden online nieuwe activiteiten toegevoegd