Dit Koningskind: activiteiten in 2022

Webinar – Voor volwassen kinderen van een ouder met ASS Leven met autisme
Woensdag 11 mei | 20:00 – 21:30 uur | Aanmelden via: website

Heb jij een ouder met (een vermoeden van) autisme? Dan is deze webinar voor jou! Samen met ervaringsdeskundige en relatie- en gezinstherapeut Hester Lever gaan we het namelijk hebben over de verbinding en communicatie met een ouder met autisme. Wanneer één van de ouders een vorm van autisme heeft zal dit niet alleen invloed hebben op de opvoeding, maar ook op andere aspecten in het leven. Denk aan identiteitsvorming, je sociaal-emotionele ontwikkeling en de relatie met de andere ouder. Tijdens deze webinar gaan we over deze en andere moeiten met elkaar in gesprek. 

Algemene ledenvergadering

Donderdag 19 mei | 18:30-19:00 uur | Aanmelden via: website

Het bestuur van Dit Koningskind nodigt haar leden van harte uit voor de algemene ledenvergadering op D.V. donderdag 19 mei 2022. De vergadering start om 18:30 vanuit het PKN-gebouw op de Joseph Haydnlaan 2a in Utrecht. Er is dit jaar ook de mogelijkheid om online deel te nemen. Voorafgaand aan de ledenvergadering bent u van harte welkom bij onze netwerkbijeenkomst. Hier kunt u, onder het genot van een hapje en een drankje, kennis maken met diverse partijen, ons nieuwe bestuur en de medewerkers. De netwerkbijeenkomst start om 17:00. 

Ontmoetingsdag – Voor mensen met een licht verstandelijke beperking (Midden Oost NL)

Zaterdag 21 mei | 10:30-16:00 uur | Aanmelden via: formulier

Het thema van deze dag is: ”Jij bent goud waard!”. In de ochtend bespreken we samen het thema en kijken we naar de talenten die jij hebt gekregen; welke zijn dat? Misschien vind je het moeilijk om dat te bedenken of vind je het lastig om te bedenken wat jij daarmee kan. Misschien ben je heel blij met jouw talenten en vertel je daar graag over! Of zie je soms vooral de dingen die je niet kan doen in je leven, ook dat kan gebeuren. Na de lunch gaan we een ontspannende activiteit doen in de natuur bij de camping. 

Ontmoetingsdag – Voor mensen met een licht verstandelijke beperking (Zuid West NL)

Zaterdag 21 mei | 10:30-16:00 uur | Aanmelden via: formulier

Het thema van deze dag is: ”Op grote hoogte”’. In de ochtend bespreken we samen het thema en gaan we het hebben over het leven in de kerk en samenleving. Misschien voel je je niet altijd gezien of begrepen in de kerk omdat mensen niet aan je kunnen zien dat je een licht verstandelijke beperking hebt. Dat kan best vervelend of eenzaam voelen. Tijdens deze ochtend gaan we hierover met elkaar in gesprek. Na de lunch maken we met elkaar een prachtige wandeling over de daken in het centrum van Rotterdam. 

Online thema avond – ‘Als mijn kind niet meer thuis woont’ (vooraankondiging)

Woensdag 8 en 22 juni | Meer informatie volgt

Hoe werk ik samen met de professionals? Als je kind niet meer thuis kan wonen verandert er voor jou als ouder veel. De zorg voor je kind moet je nu (deels) uit handen geven aan de professionals. Hoe zorg je voor een goede samenwerking? En tegen welke vraagstukken of zorgen loop je als ouder aan? Daarover gaan deze online thema-avonden op woensdag 8 en 22 juni. 

Ontmoetingsdag – Voor mensen met een licht verstandelijke beperking (Noord NL)

Zaterdag 21 mei | 10:30-16:00 uur | Meer informatie volgt

Op zaterdag 11 juni organiseert Dit Koningskind een ontmoetingsdag voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Er zal die dag een inhoudelijk thema besproken worden en daarnaast is er in de middag ruimte voor een ontspannende bezigheid. Tussendoor is er veel gelegenheid om elkaar te ontmoeten en gesprekken te voeren. 

Ontmoetingsdag – Voor echtparen waarbij een van de partners ASS heeft (vooraankondiging)

Zaterdag 25 juni | 10:30 – 17:00 | Aanmelden via: formulier

Op zaterdag 25 juni organiseert Dit Koningskind een ontmoetingsdag voor echtparen waarvan een van de partners autisme heeft. Het thema van deze dag is: ”De 5 talen van de liefde”. Samen met je partner neem je deel aan een interactief, leerzaam en ontspannen programma. Voor een uitgebreide lunch en verdere hapjes en drankjes wordt gezorgd. Zien we jullie daar? 

Webinar – Geloofsonderwijs voor mensen met een licht verstandelijke beperking (vooraankondiging)

Donderdag 8 september | Meer informatie volgt

Geef jij wel eens Bijbelstudie of catechisatie aan mensen met een verstandelijke beperking? Dan is deze webinar voor jou! Onder leiding van José Korsaan (jeugdwerker, schrijver en spreker) gaan we het namelijk hebben over geloofsonderwijs bij deze doelgroep. 

Gespreksgroep – Voor kinderen van een ouder met ASS (vooraankondiging)

Woensdag 14 en 28 september, 12 oktober en 9 november | Meer informatie volgt

Heb jij een ouder met (een vermoeden van) autisme? Dan is deze gespreksgroep voor jou! In vier avonden gaan we met elkaar over verschillende onderwerpen praten onder leiding van Hester Lever (ervaringsdeskundige en relatie- en gezinstherapeut).

Regelmatig worden online nieuwe activiteiten toegevoegd