Dit Koningskind: activiteiten in 2022

Online thema avond – ‘Als mijn kind niet meer thuis woont’

Woensdag 8 en 22 juni | 20.00 -21.30 uur | Aanmelden via: formulier

Hoe werk ik samen met de professionals? Als je kind niet meer thuis kan wonen verandert er voor jou als ouder veel. De zorg voor je kind moet je nu (deels) uit handen geven aan de professionals. Hoe zorg je voor een goede samenwerking? En tegen welke vraagstukken of zorgen loop je als ouder aan? Daarover gaan deze online thema-avonden op woensdag 8 en 22 juni.

 

Webinar – Voor volwassen kinderen van een ouder met ASS

Woensdag 8 juni | 20.00 – 21.30 uur | Aanmelden via: formulier

Heb jij een ouder met (een vermoeden van) autisme? Dan is deze webinar voor jou! Samen met ervaringsdeskundige en relatie- en gezinstherapeut Hester Lever gaan we het namelijk hebben over de verbinding en communicatie met een ouder met autisme. Deze webinar is een introductie op de gespreksgroepen die volgen in het najaar (ook onder leiding van Hester Lever).

 

Ontmoetingsdag – Voor mensen met een licht verstandelijke beperking (Noord NL)

Zaterdag 11 juni | 10:30-15:30 uur | Locatie: Leek | Aanmelden via: formulier

Op zaterdag 11 juni organiseert Dit Koningskind een ontmoetingsdag voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Het thema van deze dag is “Dit geloof ik!”. In de ochtend bespreken we samen het thema. Want waar gaat de Bijbel nu precies over? En hoe leg je aan een ander uit wat het geloof precies inhoudt? Daarnaast is er voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten en gesprekken te voeren. In de middag staat een leuke activiteit op het programma.

 

Ontmoetingsdag – Voor echtparen waarbij een van de partners ASS heeft

Zaterdag 25 juni | 10:30 – 17:00 | Locatie: Bunschoten | Aanmelden via: formulier

Op zaterdag 25 juni organiseert Dit Koningskind een ontmoetingsdag voor echtparen waarvan een van de partners autisme heeft. Het thema van deze dag is: ”De 5 talen van de liefde”. Samen met je partner neem je deel aan een interactief, leerzaam en ontspannen programma. Voor een uitgebreide lunch en verdere hapjes en drankjes wordt gezorgd. Zien we jullie daar?

 

Webinar – Wie zorgt er voor mijn kind als ik het niet meer kan?

Donderdag 30 juni | 20:00 – 21:30 uur | Aanmelden via: formulier

Hoe breng je aan anderen over hoe ze het beste met je kind kunnen omgaan en wat vindt je kind fijn? Misschien heb je als broer/zus het regelen van de zorg overgenomen of ga je dat in de toekomst doen. Wat kun jij doen om de belangen van je broer of zus goed in beeld te brengen? Ontdek het tijdens deze interactieve webinar, waarin je inleidende informatie krijgt over onderwerpen waar je tegenaan kan lopen rondom het overdragen van de zorg.

  

Webinar – Geloofsonderwijs voor mensen met een licht verstandelijke beperking (vooraankondiging)

Donderdag 8 september | Meer informatie volgt

Geef jij wel eens Bijbelstudie of catechisatie aan mensen met een verstandelijke beperking? Dan is deze webinar voor jou! Onder leiding van José Korsaan (jeugdwerker, schrijver en spreker) gaan we het namelijk hebben over geloofsonderwijs bij deze doelgroep.

 

Gespreksgroep – Voor kinderen van een ouder met ASS (vooraankondiging)

Woensdag 14 en 28 september, 12 oktober en 9 november | Meer informatie volgt

Heb jij een ouder met (een vermoeden van) autisme? Dan is deze gespreksgroep voor jou! In vier avonden gaan we met elkaar over verschillende onderwerpen praten onder leiding van Hester Lever (ervaringsdeskundige en relatie- en gezinstherapeut).

Regelmatig worden online nieuwe activiteiten toegevoegd