Dit Koningskind: activiteiten in 2022

Webinar – Geloven met een verstandelijke beperking 
Donderdag 8 september | 20.00 – 21.30 uur
Informatie  &  aanmelden

Geef jij wel eens Bijbelstudie of catechisatie aan mensen met een verstandelijke beperking? Of praat je regelmatig met hen over het geloof? Dan is deze webinar voor jou! Onder leiding van José Korsaan (jeugdwerker, schrijver en spreker) gaan we het namelijk hebben over geloofsonderwijs bij deze doelgroep. Mensen met een verstandelijke beperking hebben een eigen manier van leren en praten over het geloof. Hoe sluit je als gemeente hierop aan?

Ontmoetingsdag – Voor vrouwen met autisme (Zwolle)
Zaterdag 10 september | 10.30 – 15.00 uur | Zwolle
Informatie & aanmelden

Zaterdag 1 oktober | 10.30 – 15.00 uur | Zwijndrecht
Informatie & aanmelden

Tijdens deze ontmoetingsdag is er ruimte voor jouw verhalen en vragen als vrouw met autisme. Door het contact met andere vrouwen in dezelfde situatie ervaar je een gevoel van herkenning en erkenning. Zo kunnen we elkaar verder helpen door het geven van steun en tips. Het thema van deze dag is ‘Blij zijn met jezelf’. Hoe kijk je naar jezelf met al je goede kanten en ook je beperkingen? Accepteer jij jezelf zoals je bent? Of is dat moeilijk? Daar willen we graag over doorpraten met elkaar.

Online gespreksgroep – Voor ouders met een zorgintensief kind 
Maandag 12 en 26 september en 10 oktober | 20.00 – 21.30 uur
Informatie & aanmelden

Heeft jouw zoon of dochter een (licht) verstandelijke of meervoudige beperking? Dan weet je als geen ander dat deze zorg vaak veel van jou als ouder kan vragen. Het is goed om hierin het gesprek aan te gaan met andere ouders, ervaringen uit te wisselen en zo te (h)erkennen hoe het is als ouder. Waar lopen jullie bijvoorbeeld tegenaan en hoe gaan andere ouders hiermee om?

Online gespreksgroep – Voor vrouwen met een partner met ASS
Woensdag 14 september | 10.00 – 11.30 uur
Informatie & aanmelden

Heb jij een partner met autisme? Dan is deze online gespreksgroep voor jou! Tijdens deze bijeenkomsten is er ruimte en aandacht voor jouw verhaal en vragen als vrouw van een partner met autisme. Door het contact met andere vrouwen in dezelfde situatie ervaar je een gevoel van (h)erkenning. Op die manier helpen we elkaar verder door het geven van steun en tips. Onder leiding van onze consulent Martine van der Burg gaan jullie in gesprek over verschillende thema’s.

Ontmoetingsdag – Rondom levend verlies
Zaterdag 8 oktober | 10.00 – 15.30 uur | Amersfoort
Informatie & aanmelden

Wanneer jij of je naaste moet leven met een beperking, chronische ziekte of aandoening verandert er veel. Verwachten, wensen en dromen over de toekomst moeten worden bijgesteld. We noemen dit proces ook wel ”Levend verlies”.  Tijdens deze ontmoetingsdag staat het thema ‘Levend verlies’ centraal. Een dag om geïnspireerd te raken, elkaar te ontmoeten en na te denken en door te spreken over hoe het levend verlies een plek heeft in uw/jouw leven.

Informatie avond – Over het ouder worden van een kind met VB 
Donderdag 13 oktober | 20.00 – 21.30 uur
Onder leiding van AVG-arts Rianne van Dijken
Informatie & aanmelden

Voor de meeste mensen met een beperking breekt een keer de tijd aan dat ouder worden een rol gaat spelen in zijn/haar leven en daarmee in het leven van hun ouders, broers en zussen of anderen die verantwoordelijk zijn voor de zorg. Welke processen spelen hierin een rol? Wat is dan belangrijk in de ondersteuning en hoe kijk je samen naar de toekomst?

Tijdens deze webinar staat Drs. Rianne van Dijken (arts verstandelijk gehandicapten en seksuoloog NVVS) bij deze en vele andere vragen stil. Vanuit haar werk en jarenlange ervaring deelt ze handige informatie en tips rondom het thema ‘ouder worden’. Ook is er voldoende ruimte om vragen te stellen en gedachten uit te wisselen met elkaar.

Online gespreksgroep – Voor mannen met een partner met ASS 
Woensdag 2, 16 en 30 november | 20.00 – 21.30 uur
Informatie & aanmelden

Heb jij een partner met (een vermoeden van) autisme? Dan is deze online gespreksgroep voor jou! Tijdens deze bijeenkomsten is er ruimte en aandacht voor jouw verhaal en vragen als man van een partner met autisme. Door het contact met andere mannen in dezelfde situatie ervaar je een gevoel van (h)erkenning. Op die manier helpen we elkaar verder door het geven van steun en tips. Onder leiding van onze consulent Bonna van der Wijngaard gaan jullie in gesprek over verschillende thema’s.

Ontmoetingsdag – Voor mensen met een licht verstandelijke beperking 
Zaterdag 5 november | 10.30 – 15.30 uur | Midden/Oost Nederland
Informatie & aanmelden

Zaterdag 19 november | 10.30 – 15.30 uur | Noord Nederland
Informatie & aanmelden

Zaterdag 19 november | 10.30 – 15.30 uur | Zuid/West Nederland
Informatie & aanmelden

Webinar – Seksuele ontwikkeling bij mensen met een VB 
Woensdag 23 november | 20.00 – 21.30 uur
Meer informatie volgt

Tijdens deze avond zal Drs. Rianne van Dijken (Arts verstandelijk gehandicapten en seksuoloog NVVS) ons meer vertellen over de seksuele ontwikkeling bij mensen met een autismespectrumstoornis. Naast het delen van handige informatie en tips zal er ook voldoende gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Regelmatig worden online nieuwe activiteiten toegevoegd