Dit Koningskind: activiteiten in 2023

Ontmoetingsdag – Voor mensen met een licht verstandelijke beperking (Midden-Nederland)
Zaterdag 11 februari | 10.30 – 15.30 uur

Informatie & aanmelden

In de ochtend bespreken we met elkaar het thema ”Niemand is zoals jij!”. Jij bent uniek, er is niemand anders zoals jij. Jij bent waardevol, want God heeft jou gemaakt. Waaraan kunnen de mensen om je heen jou herkennen? Wat vind je fijn? Wat kun je goed? Wat vind je moeilijk? Na de lunch (die voor je klaar staat) gaan we creatief aan de slag met het thema!

Webinar – Samen maakt het mooier!
Woensdag 22 februari | 20.00 – 21.30 uur

Informatie & aanmelden

Hoe krijg je de mensen met een beperking in beeld in de gemeente? Wat kunnen jullie voor elkaar betekenen en hoe geef je dat vorm en inhoud? Ontdek het tijdens deze webinar op woensdag 22 februari

Samen met José Korsaan (jeugdwerker, schrijver en spreker) praten we over het cadeau van mensen samenbrengen, met en zonder beperkingen. Daarnaast geeft ze handvatten om dit ook praktisch binnen de gemeente vorm te geven.

Webinar – Seksuele ontwikkeling bij jongeren met een verstandelijke beperking
Donderdag 30 maart | 20.00 – 21.30 uur

Informatie & aanmelden

Deze avond is voor ouders van jongeren (12-20 jaar) met een verstandelijke beperking. Op deze leeftijd verandert er veel in het lichaam van je zoon of dochter. Hoe kan je je kind hierin begeleiden? Tegen welke situaties of vraagstukken lopen jullie aan? De avond wordt geopend door Rianne van Dijken (Arts Verstandelijk Gehandicapten en seksuoloog NVVS).

Na haar introductie is er ruimte om vragen te stellen en praktijkvoorbeelden te bespreken.

Ontmoetingsdag – Voor vrouwen met autisme
Donderdag 30 maart | 20.00 – 21.30 uur

Informatie 

Tijdens deze ontmoetingsdag is er ruimte voor jouw verhalen en vragen als vrouw met autisme. Door het contact met andere vrouwen in dezelfde situatie ervaar je een gevoel van herkenning en erkenning. Zo kunnen we elkaar verder helpen door het geven van steun en tips. Het thema van deze dag is ‘Blij zijn met jezelf’.

Regelmatig worden online nieuwe activiteiten toegevoegd