Dit Koningskind: activiteiten in 2023

Themabijeenkomst Dalfsen – Kijken naar de toekomst met het Syndroom van Down
Woensdag 18 januari | 20.00 – 21.30 uur

Informatie & aanmelden

Hoe kijk jij naar de toekomst van je kind of broer/zus met syndroom van Down? Misschien doe je dat liever niet, maak je je zorgen of leven er veel vragen. Of heb je juist al bepaalde zaken geregeld? Tijdens deze themabijeenkomst geven we je meer informatie over het ouder worden van iemand met Down en alle zaken waar je rekening mee moet houden. Ook is er ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Webinar – Samenwerken met zorgverleners
Maandag 23 januari en 6 februari | 20.00 – 21.30 uur

Informatie & aanmelden

Als ouders of familieleden van iemand die veel zorg nodig heeft, weten jullie dat er vaak anderen nodig zijn om te ondersteunen in die zorg. Maar hoe laat je andere toe in die zorg en hoe zorg je voor een goede samenwerking? Daarover gaan deze twee cursus-avonden. Martine van der Burg reikt handvatten aan voor een goede samenwerking en de juiste gesprekken. Daarnaast is er ook ruimte om situaties te bespreken en vragen te stellen.

Online gespreksgroep – Als een van je ouders autisme heeft
Dinsdag 31 januari | 20.00 – 21.30 uur

Informatie & aanmelden

Als één van de ouders (een vorm van) autisme heeft zal dit niet alleen invloed hebben op de opvoeding, maar ook op de relatie met de vader of de moeder, identiteitsvorming en op andere aspecten in het leven. Tijdens deze avonden zal Hester Lever (Gezinstherapeut en ervaringsdeskundige) de inhoud verzorgen en dieper ingaan op de onderwerpen die besproken worden. Deze gespreksgroep bestaat uit een serie van 5 avonden.

Gespreksgroep regio Goes – Voor partners van iemand met (een vermoeden van) autisme
Donderdag 2 februari | 20.00 – 22.00 uur

Informatie & aanmelden

Heb jij een partner met (een vermoeden van) autisme? Dan weet je als geen ander dat dit invloed kan hebben op je dagelijks leven en relatie. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we hierover met elkaar in gesprek, aan de hand van verschillende thema’s. De gesprekken worden geleid door een consulent van Dit Koningskind.

Ontmoetingsdag – Voor mensen met een licht verstandelijke beperking (Midden-Nederland)
Zaterdag 11 februari | 10.30 – 15.30 uur

Informatie & aanmelden

In de ochtend bespreken we met elkaar het thema ”Niemand is zoals jij!”. Jij bent uniek, er is niemand anders zoals jij. Jij bent waardevol, want God heeft jou gemaakt. Waaraan kunnen de mensen om je heen jou herkennen? Wat vind je fijn? Wat kun je goed? Wat vind je moeilijk? Na de lunch (die voor je klaar staat) gaan we creatief aan de slag met het thema!

Webinar – Seksuele ontwikkeling bij jongeren met een verstandelijke beperking
Donderdag 30 maart | 20.00 – 21.30 uur

Informatie & aanmelden

Deze avond is voor ouders van jongeren (12-20 jaar) met een verstandelijke beperking. Op deze leeftijd verandert er veel in het lichaam van je zoon of dochter. Hoe kan je je kind hierin begeleiden? Tegen welke situaties of vraagstukken lopen jullie aan? De avond wordt geopend door Rianne van Dijken (Arts Verstandelijk Gehandicapten en seksuoloog NVVS). Na haar introductie is er ruimte om vragen te stellen en praktijkvoorbeelden te bespreken.

Ontmoetingsdag – Voor vrouwen met autisme
Donderdag 30 maart | 20.00 – 21.30 uur

Informatie 

Tijdens deze ontmoetingsdag is er ruimte voor jouw verhalen en vragen als vrouw met autisme. Door het contact met andere vrouwen in dezelfde situatie ervaar je een gevoel van herkenning en erkenning. Zo kunnen we elkaar verder helpen door het geven van steun en tips. Het thema van deze dag is ‘Blij zijn met jezelf’.