do 4 mei – Uitvoering “Annelies”

4 MEI CONCERT

Projectkoor Vocalis o.l.v. Nellie Bolhuis voert op 4 mei de compositie ‘Annelies’ van de Engelse componist James Whitbourn uit.

In 2004 schreef Whitbourn het aangrijpende koorwerk ‘Annelies’- de volledige voornaam van Anne Frank. Een 70 minuten durende compositie voor koor, sopraan solist, viool, klarinet, cello en piano.

Whitbourn koos voor 14 episodes uit het leven van Anne Frank.. De sopraan zingt letterlijke teksten uit het dagboek en het koor reageert op de gebeurtenissen. De muziek is tonaal , toegankelijk en op emotie geschreven: verdrietige dingen krijgen verdrietige melodieën. In ‘Annelies ‘ wordt gebruik gemaakt van verschillende stijlen, waaronder melodieën die Anne op de radio gehoord kan hebben, een Duits lied Der Winter ist vergangen, gregoriaans, Klezmer, een liedje van Vera Lynn, Griekse of Joodse Klaagzang en meeslepende musicalachtige fragmenten.

Een indrukwekkend stuk waarin de luisteraar meegezogen wordt in Anne’s verdriet, angst, geluk en blijheid. Een stuk wat zowel de uitvoerenden als de luisteraar bepaalt bij de enorme impact van oorlog , verdrukking en discriminatie.

Wij nodigen u uit om op donderdag 4 mei, ná de dodenherdenking te komen luisteren. Aanvang 21.00 uur , De Poort, Borgweg 36 in Winsum.

Toegangsprijs à €15,00 incl. 1 consumptie.
Kaarten reserveren via vocaliswinsum@outlook.com of telefonisch 050-304 90 59 (tussen 18.00u -20.00u.)