Kaapse Vlakte Kinderproject Juli 2017

Het is een koude winterochtend. Maar de deuren van Wesbanks kerkgebouw staan wijd open. Een handjevol kinderen staan bij het hek rond te kijken wat er gaat gebeuren en tegen 9 uur worden de kinderen bij elkaar geroepen. Vol verwachting in de ogen van de kinder die een lange rij bij de deur vormen.

Ze krijgen een naamplakker op en worden dan binnen gelaten waar puzzles en speelklei voor hen klaar ligt. Heerlijk spelen ze terwijl de kerk steeds voller en voller loopt. Dan wordt er een eind gemaakt aan het spelen en komen de kinderen samen op de mat.

‘De Here heeft een heel speciaal plan met mijn leven’
Dit mogen de kinderen van Wesbank deze keer leren. Naar aanleiding van de verhalen van Jozef en Mozes en Paulus uit de Bijbel mogen ze leren dat de Here een plan heeft met ieders leven. En Zijn plan is volmaakt en goed. En hij geeft ons alles wat we nodig hebben om Hem te dienen en anderen van Hem te vertellen.  Na het bijbelverhaal wordt er gezongen en de Here wordt geloofd en geprezen uit volle borst en met overgave wordt door sommigen gedanst. We bidden en vragen Gods Geest om in het hart van ieder kind te komen wonen.

Dan krijgt iedereen een boekje waarin het bijbelverhaal van de week kort beschreven wordt. Daar wordt prachtig in gekleurd, geknipt en geplakt om de boekjes mooi te maken.

De kinderen die klaar zijn kunnen lekker buiten spelletjes doen samen met de helpers, terwijl de andere kinderen de gelegenheid heben om rustig hun boekjes klaar te maken. De heerlijke geur van soep komt uit de keuken. Ieders maag begint ervan te knorren.

Om etenstijd wordt iedereen weer binnen geroepen en het bijbelverhaal wordt kort herhaald. Allen sluiten hun ogen en vouwen hun handen en vragen een zegen over het eten. De heerlijke warme soep en het verse brood wordt uitgedeeld en gretige handen pakken het aan. Eerst de kleine kinderen en dan de oudere. Allen zitten heerlijk buiten in de zon te eten en er is zelfs nog meer soep en brood voor de kinderen die nog wel wat lusten.

Sinaasappel in de hand en met hun boekje van de week onder de arm mogen ze naar huis toe. Weer een gezegende ochtend, weer een gelegenheid om een zaadje te planten.  91 kinderen konden we dit jaar zo met het Evangelie bereiken.  Een groepje van 20 kinderen komt elk jaar terug.

Wij zaaien, Gods Geest laat groeien. Wij zijn dankbaar voor de gelegenheid. Aan God alle eer!