Kerk-zijn online

Nieuwe serie inspiratieavonden helpt kerken direct hun website en sociale media te verbeteren      

Er is bijna geen kerk meer die niet het belang inziet van een aansprekende website en Facebook-pagina. Maar met een beperkt budget en de inzet van vrijwilligers kunnen veel kerken hierbij wel een steuntje in de rug gebruiken. Daarom organiseert het platform Kerk-zijn online dit najaar opnieuw gratis, praktische bijeenkomsten om kerkwebsites en sociale media beter, aantrekkelijker en effectiever in te zetten.

Het is de derde keer dat Kerk-zijn online de zogeheten gratis ‘inspiratieavonden’ organiseert. Uit de goedbezochte edities in 2015 en 2106 bleek dat deelnemers vooral behoefte hebben aan concrete tips en adviezen. Daarom bestaat het programma dit jaar uitsluitend uit praktische workshops (o.a. in computerlokalen), zodat deelnemers direct een verbeterslag kunnen maken. De workshops worden o.a. verzorgd door Eric van den Berg, kerkelijk online adviseur en      schrijver van o.a. ‘De gids voor online communicatie in de kerk’.

Alle kerken zijn welkom

‘Kerken hebben een prachtige boodschap’, zegt Erjan van der Linde, lid van de projectgroep Kerk-zijn online. ‘Benut daarom dat online podium en zorg ervoor dat je als kerk op aantrekkelijke wijze present bent.’ Alle Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK), Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv) en ook Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) zijn inmiddels uitgenodigd voor de gratis inspiratieavonden, die op D.V. 30 oktober in Rotterdam en 21 november in Zwolle gehouden worden. Ook geïnteresseerden uit andere kerken zijn van harte welkom. Hier vindt u alle informatie over het verdere programma.

Nieuwe brochure Kerk-zijn online beschikbaar

Kerk-zijn online is een initiatief van de CGK. Het platform geeft kerken gratis tips en adviezen via website, Facebook en blogs. Op de inspiratieavonden presenteert Kerk-zijn online een nieuwe brochure met daarin reflectie, visie en handvaten hoe kerken om kunnen gaan met online media.

Voor meer informatie over de avonden en de nieuwe brochure kunt u contact opnemen met Erjan van der Linde, lid van de projectgroep ‘Kerk-zijn online’. Hij is te bereiken via: e.vanderlinde@cgk.nl of 06 29 36 36 37.