Koffie in de kerk – samen voorbereiden op Pasen

Afgelopen woensdag was er koffiedrinken in de kerk, best spannend, zou er iemand komen? Ja! Met een groepje van 8 mensen hebben we koffie/thee gedronken en nagedacht over het thema van de week. Het verzoek was ook om in het kerkblad te vertellen wat we doen en waarom.

De commissie Eredienst wil in de 40-dagen tijd met de hele gemeente nadenken over Pasen, hoe bereiden we ons samen voor op de vreugde van Pasen? Onderdeel daarvan is dat het thema uit de kinderkring en de preken op elkaar aansluiten. Op de koffiemomenten in de kerk willen we samen nadenken over het thema en dat als voorbereiding meegeven aan de predikant.

Hoe werkt dat dan? We drinken samen koffie/thee en lezen het bijbelgedeelte dat komende zondag centraal staat. Het gaat altijd om een stuk uit exodus, waarin we Mozes volgen die door God geroepen is om het volk uit Egypte te leiden. Bij het bijbelgedeelte hoort een thema. We bespreken wat het bijbelverhaal oproept en wat de boodschap rond het thema kan zijn. We leren van elkaar en delen verhalen en ervaringen en komen zo steeds dichter bij het wonder van de uittocht en het wonden van onze bevrijding door Christus sterven en opstaan.

Onderdeel van de avond is ook dat we een teken van leven geven: we bedenken samen aan wie we willen laten weten dat we aan hem/haar/hun denken. Iedere week is er een mooie bos bloemen om weg te geven en/of een kaart om te sturen.

Op woensdag 11 maart komen we na de biddagdienst bij elkaar in de soos om het thema voor de zondag erop te bespreken. Hieronder een overzicht van de teksten en thema’s die aan de orde komen.

Koffie in de kerk op: Tekst: Thema: Voor zondag:
Wo 11 maart, na de dienst Exodus 6:2-9 en 6:28-7:7 Bemoedigen 15 maart
Wo 18 maart, 19.30 soos Exodus 7:8-25 (ver)Wonderen 22 maart
Wo 25 maart, 19.30 soos Exodus 9:13-25 Kracht 29 maart
Wo 1 april, 19.30 soos Exodus 11:1-10 Hoop/verwachting 5 april
Wo 8 april, 19.30 soos Exodus 14:15 – 15:1 Bevrijding vieren 12 april

Komen jullie de volgende keer ook?

Commissie Eredienst