LPB media doet mee aan campagne tegen eenzaamheid

In de Week tegen Eenzaamheid, 21 september tot en met 1 oktober 2017, zet LPB media (voorheen Luisterpost|Bralectah) zich in om de strijd tegen eenzaamheid aan te gaan. Door middel van een kaartenactie en haar mediakanalen Beleefmee.nl en Opkijken.nl wil LPB media geloof en kerk dichtbij mensen brengen, zodat zij zich minder eenzaam voelen.

LPB media heeft, in het kader van het thema eenzaamheid, een vijftal kaarten ontwikkeld. Op de kaarten staan korte teksten als ‘kopje koffie?’ en ‘ik denk aan jou’. Door een kaart naar iemand te sturen, laat je weten dat je aan iemand denkt. De vijf kaarten zijn gratis op te vragen via lpbmedia.nl/kaartenactie. Daarnaast biedt LPB media op Beleefmee.nl een lezing van dominee G. Neederveen over het onderwerp eenzaamheid. Opkijken.nl biedt aan kerkelijk werkers een handreiking met tips hoe zij het onderwerp eenzaamheid bespreekbaar kunnen maken in de kerk. Deze handreiking is te bekijken via opkijken.nl/eenzaamheid.

Week tegen Eenzaamheid
De Week tegen Eenzaamheid is hét moment om mensen uit hun isolement te halen. Ook LPB media draagt haar steentje bij aan het verminderen van eenzaamheid in Nederland. Ze werkt vanuit de gedachtegang dat God het niet heeft bedoeld dat mensen alleen zijn of zich alleen voelen. Door geloof en kerk dichtbij mensen te brengen en mensen met elkaar in contact te brengen, gaan we de strijd tegen eenzaamheid aan.