Meehelpen met de winkelacties van Voedselbank Westerkwartier

Voedselbank Westerkwartier wil graag wekelijks een goed en gezond voedselpakket uitdelen. Diverse kerken houden inmiddels regelmatig inzamelacties. Die leveren een mooie bijdrage aan dit pakket. En we zijn daar ook erg blij mee. Telkens weer.

Maar er is meer nodig. Daarom houdt Voedselbank Westerkwartier zo’n zes keer per jaar een inzamelactie bij een supermarkt. Telkens in een ander dorp en een andere winkel. De voedselbank is op zoek naar mensen die af en toe eens mee willen helpen bij deze winkelacties.

Wat houdt dat meehelpen dan in? Als vrijwilliger sta je  twee uur bij een winkel, samen met een andere vrijwilliger. Door jullie worden de klanten  vriendelijk gevraagd of zij het leuk vinden om mee te doen.  De klant kan dan een boodschappenbriefje krijgen en één of meerdere boodschappen schenken aan de voedselbank.

Wanneer je het wat lastig vindt om direct klanten te benaderen, kun je ook meehelpen met de boodschappen in ontvangst te nemen. En ze te sorteren in kratten. Na die twee uur wordt je afgewisseld door weer andere vrijwilligers.

Voorafgaand aan iedere winkelactie krijgt u een mail.  U kunt dan reageren als u mee wilt doen. Misschien wilt u alleen in uw eigen dorp meedoen of wellicht ook elders en wat vaker. Wanneer u interesse heeft om mee toe doen, kunt u dat kenbaar maken door een mailtje te sturen naar ons depot.  Kort daarna wordt er contact met u opgenomen.

Ook wanneer u vragen heeft kunt u bellen. ‘s morgens tussen 9.00-12.00 uur is de administratie geopend.

Voedselbank Westerkwartier
Email:    algemeen@voedselbankwesterkwartier.nl
Telefoonnummer: 0594 820997
Website: www.voedselbankwesterkwartier.nl

Van harte welkom

U kunt ook met allerhande vragen of giften een bezoek komen brengen aan Voedselbank Westerkwartier. Voor wie daar nooit geweest is: u zult zich verbazen over wat er allemaal in zo’n Voedselbank omgaat! Binnenkort is er zo’n gelegenheid. Dan staan er medewerkers klaar om u te ontvangen, rond te leiden en een gesprek met u te voeren. Kom langs op onze

OPEN MIDDAGEN op woensdag 19 en op donderdag 20 december van 15.00 uur tot 19.00 uur (Bovenweg 23b Grootegast).

Programma:
Op beide middagen zal er tussen 16.30 en 17.00 uur een ervaringsdeskundige vertellen over hoe het is om in armoede te leven en wat je kan weerhouden om naar de Voedselbank te stappen.
Ook op beide middagen kunt u van 17.00 uur tot 18.30 uur een “Budget-kook-workshop” volgen.
EN: u maakt kans op een budget kookboek.