Met de Psalmen door Nederland, zing je mee?

Een reis door de Psalmen laat verrassende doorkijkjes zien in het hart van God. De predikanten Alex Boshuizen, Marinus de Jong, Mark van Leeuwen, Theo Bekkema, Jaap van den Bos en evangelist Gert van den Bos nemen ons deze zomer mee op deze reis naar mooie plekjes in Nederland. Op de zondagochtenden in de maanden juli en augustus worden de opnames van deze zomerserie ‘Met de Psalmen door Nederland, zing je mee?’ uitgezonden door LPB media via Beleefmee.nl , de Facebook-pagina van Beleefmee en het YouTube-kanaal van LPB media en genieten we van ons bijzondere land!

Bij de meeste Nederlanders begint het al te kriebelen voordat de zomer goed en wel begonnen is. En als de vakantie echt begonnen is, staat half Nederland dan ook in de file op snelwegen in Duitsland, België en Frankrijk. Maar door coronamaatregelen zijn we meer op ‘thuis’ en ‘vakantie in eigen land’ gericht… en wat is ons eigen land ontzettend veelzijdig!

“Ons kleine “kikkerlandje” heeft meer te bieden dan je misschien zou denken. Heb je zin om met ons mee te gaan op reis door Nederland? Samen (her)ontdekken we de mooiste plekjes van ons eigen land, we ontvangen bemoediging vanuit de Psalmen en we zingen mee met de oude bekende liederen in een nieuw eigentijds jasje!”, laat het team van LPB media weten.

Al gaan we op vakantie of blijven we thuis, het is altijd fijn om te weten dat God met ons meegaat onderweg! Ook de Psalmen getuigen van Gods nabijheid. Ze bieden ruimte voor de beleving van Gods kinderen. Hun verlangen, schuldbesef, verdriet, verwondering over Gods genade en lofprijzing; het loopt als een rode draad door de Psalmen heen.

“Psalmen zijn gebeden. En het gebed is het eerste en belangrijkste middel om in contact te komen én te blijven met God. Het is mijn persoonlijk gebed dat steeds meer mensen gaan ontdekken hoe goed God is en hoe Hij jouw leven verrijkt.” Mark van Leeuwen, voorganger van de pioniersplek HILL in Rotterdam.

Al eeuwen lang hebben de Psalmen mensen getroost, bemoedigd, gesterkt en opgewekt om God te prijzen – tot op de dag van vandaag. En de serie ‘Met de Psalmen door Nederland, zing je mee?’ kan ons met elkaar verbinden door het gesproken woord en de mooie muziek.

Speciaal voor deze serie is LPB media een samenwerking aangegaan met The Psalm Project. Zij stellen hun eigentijdse interpretaties van de oude psalmen beschikbaar voor deze kerkdiensten in de open lucht.

“Zo zie ik ook deze diensten: een mooi initiatief om met elkaar verbonden te blijven als zusterkerken en om elkaar wat beter te leren kennen.” Marinus de Jong, predikant van de Oosterparkkerk (GKv) in Amsterdam.

AGENDA
Zondag 4 juli – Jaap v.d. Bos – Forum Groningen
Zondag 11 juli – Marinus de Jong – Bijlmer Amsterdam
Zondag 18 juli – Mark van Leeuwen – Buizenpark Rotterdam
Zondag 25 juli – Alex Boshuizen – strand Langervelderslag
Zondag 1 augustus – Marinus de Jong – Oosterpark Amsterdam
Zondag 8 augustus – Mark van Leeuwen – Eiland van Brienenoord
Zondag 15 augustus – Gert v.d. Bos – Bourtange
Zondag 22 augustus – Theo Bekkema – Kinderdijk
Zondag 29 augustus – Jaap v.d. Bos – Prinsenhof Groningen

Meer informatie over ‘Met de Psalmen door Nederland, zing je mee?’ is vanaf 1 juli 2021 te vinden op www.lpbmedia.nl/zomer2021.

Bekijk de trailer!

De serie wordt door Beleefmee.nl en Opkijken.nl aangeboden. Beide platforms zijn onderdeel van LPB media.