Naast: als geloven gevaarlijk is

“Elk moment kon er een schreeuwende menigte hindoe-extremisten voor onze deur staan. Of kon ik tijdens een wandeling in elkaar geslagen worden…” Evangelist Fareed woont met zijn vrouw en twee kinderen in een dorp, in het midden van India. In de nieuwste Naast leest u waarom Fareed niet wegvluchtte, ondanks de angst en de onrust. En waar dat toe leidde.

Wat als geloven gevaarlijk is? Wij kunnen ons dat maar moeilijk voorstellen, als christenen hier in het veilige, vrije Nederland. We hebben werkelijk geen idee… Maar het is wél de realiteit voor het merendeel van onze broers en zussen wereldwijd. In de nieuwe Naast leest u bijvoorbeeld over twee broers in een islamitisch land die moeten onderduiken voor hun eigen oom. Een vader die geen water meer krijgt uit de waterbron van zijn dorp omdat zijn zoon christen werd. Een Nigeriaanse dominee die 483 (!) van zijn gemeenteleden verloor. Maar ook hoe sterk onderdrukking vanuit de eigen omgeving kan zijn. Zoals een ernstig zieke vrouw – overtuigd christen – die onder de druk van haar familie, weer helemaal in de ban raakt van toverij.

Waarom u dit nummer zou lezen? U denkt misschien: ik weet het allemaal wel. Ik ken de lijsten met landen waar de vervolging het ergste is. Maar wat kan ik er nou echt aan doen? “Verschil maken!”, stelt ChristenUnie-politicus Joël Voordewind in deze editie. “Christenen in Nederland kunnen écht verschil maken in de strijd tegen christenvervolging.” Hoe?

Dat leest u in de nieuwe Naast. Het aprilnummer ligt nu in de kerken: lees ‘m gauw en raak betrokken!