Naast: Hoe word je een 21e eeuwse profeet Micha?

Onrecht is overal op de wereld. Dichtbij en ver weg. Ook in de kerk. Zo springt de 25-jarige theologiestudent Aoulassa uit Tsjaad in de bres voor meisjes die zwanger raken en met de nek worden aangekeken, juist in de kerk. “Als dit je raakt, moet je ook de handen uit de mouwen durven steken”, reageert ze stellig. Hoe zij dat doet? Dat lees je in de nieuwste Naast.

Met in deze editie over ‘kerken en onrecht’ nog veel meer 21e eeuwse Micha’s die wereldwijd hun stem verheffen tegen onrecht. Net zoals de profeet uit de Bijbel, die opkomt voor de mensen die niemand ziet staan. Wie dat anno 2020 zijn? Denk aan: zieke kinderen in Venezuela, ouderen in Oekraïne, drugsverslaafden in India, daklozen in de stad en bijvoorbeeld de lokale bevolking op Papoea. De mensen op dit Indonesische eiland lijden. De Papoea’s zijn een onderdrukte minderheid geworden in hun eigen land. Hoe gaan de lokale kerken waar wij al zolang mee verbonden zijn hiermee om? En wij – als samenwerkingspartner, als broeders en zusters, in Nederland?

Verder in deze Naast: prachtig beelden van hoe de kerk in Venezuela Jezus’ licht laat schijnen, juist te midden van crisis en onrecht. Heel praktisch. Journalist Jaco Klamer reisde erheen en maakte een indrukwekkende fotoreportage. En oud-buitenlandcommentator Aad Kamsteeg deelt zijn visie op dit thema. “De oude profeten in de Bijbel kwamen op voor het volk dat onderdrukt werd… over onrecht en onderdrukking mogen we niet zwijgen!”

Dit en nog veel meer lees je in de nieuwste editie van Naast. Nu in de kerken!