Naast: mission volbracht?!

Wie noemt zichzelf een klungelchristen? Wat hebben Afrikaanse peuters met goeie dansmoves te maken met So You Think You Can Dance? En betekent 40 jaar Verre Naasten en 60 jaar mission op Papoea dat we klaar zijn? Mission volbracht?! Dát en meer lees je in de nieuwste editie van Naast!

Reis in dit nummer met kernredactielid Henk Venema mee naar Papoea, waar hij meevierde dat in Kouh 60 jaar geleden voor het eerst het evangelie werd verteld. Bijzonder, want dominee Drost was in 1958 de allereerste zendeling daar – en Henk zelf de laatste.

Eng
Kijk in dit nummer ook vol dankbaarheid mee terug hoe er de afgelopen jaren – met ups en downs – zegen was voor het mission-werk wereldwijd. En geniet van de prachtige verhalen over Gods werk nu. Lees het verhaal van Tantri, die tot geloof kwam doordat haar 5-jarige dochtertje naar een christelijke school gaat. Of ontdek hoe de 19-jarige Indiase student Ngurrdsiem, wees en flink gepest, in zijn leven Gods kracht ervaart. Ook bijzonder: het verhaal van de Rotterdamse Ingeborg die van huis uit hoorde dat mensen die geloven raar en eng zijn, maar toch besloot een Bijbel te kopen en te lezen. En Rudolf en Lisette delen waarom zij – met een negatief reisadvies – tóch naar Venezuela vlogen en hoe het was om daar te zijn, in een land waar de chocopasta onbetaalbaar is en je een vingerafdruk moet achterlaten om brood te kopen.

Nieuwsgierig geworden? Mis ‘niet! De nieuwe Naast ligt nu in de kerken!