Naast: over Pinksteren en een biertje in de hemel

“Pinksteren is voor ons misschien wel het allerbelangrijkste feest dat we vieren! Weet je, zonder de voortdurende vervulling met de Heilige Geest zijn we als een airco zonder stopcontact: het ziet er misschien mooi uit, maar het heeft geen enkele uitwerking in de omgeving.”

Rake woorden van de secretaris van de Indiase bisschop in de nieuwe Naast. Hoe is dat voor u/jou? Wat we gedenken met Pinksteren is u ongetwijfeld bekend, maar wat betekent dat nu, ruim 2000 jaar na die allereerste Pinksterdag, voor ons? Hoe vieren wij de geboorte van de kerk? Hoe wakkeren wij het Pinkstervuur aan en hoe is dat voor onze broers en zussen wereldwijd?

Lees in deze editie waarom de Zimbabwaanse Tinashe iedere keer weer enthousiast wordt als hij Handelingen 2 leest. Hoe Grégoire uit Benin als taxichauffeur het vuur van Pinksteren deelt door over Jezus te vertellen. En waarom hij graag een biertje in de hemel wil drinken. Voel mee hoe avondmaal vieren op je knieën in Zuid-India bijdraagt aan een bijzonder bewustzijn. Leer wat Pinksteren met oogsten te maken heeft. En word stil van evangelist Bise die alles achterliet om God te dienen.

Laat je inspireren door de nieuwe Naast, die helemaal in teken staan van dat prachtige feest: Pinksteren! Mis ‘m niet: Naast #3 ligt nú in de kerken! Ook te lezen via www.verrenaasten.nl/naast