Naast: Training en toerusting: saai?!

Trainen en toerusten. Investeren in mensen. Of – nog saaier misschien – capaciteitsversterking. Echt inspirerend klinkt dit niet. Moeten we daar nu ons zendingsgeld in steken? Kunnen we niet veel beter investeren in zaken waar arme mensen direct wat aan hebben? Zoals huizen bouwen, waterputten slaan en voedselpakketten uitdelen?

In de eerste Naast van het nieuwe jaar krijg je antwoord op deze vragen. En uitleg waarom we investeren in trainen en toerusten van christenen wereldwijd. En wat dat te maken heeft met Johan Cruijffs uitspraak ‘je gaat het pas zien, als je het doorhebt’.

Twee theologiestudenten uit Wit-Rusland vertellen in deze editie hoe John Newtons brieven hen helpen om te gaan met de uitspraken van Putin en politieke onrust in hun land. De Indiase voorganger Samit vertelt hoe zijn gemeente eerst voorbij ging aan Jezus’ opdracht om discipelen te maken. En nu actief is met discipelschapstrainingen. “Dat leidde tot een andere manier van leven, waarin ik ook écht in Gods Koninkrijk aan de slag wil.” En ben je benieuwd hoe een conferentie voor evangelisten midden in het tropisch regenwoud verloopt? Beleef het mee via een prachtige fotoreportage.

Verder in dit nummer: meer over de laagdrempelige, bijbelgetrouwe Timothy Leadership Training. Een heleboel mission-nieuws en een spiksplinternieuwe rubriek, waarin we alle inspiratie en informatie uit Naast hopen om te zetten tot concrete actie voor jou en jouw gemeente hier in Nederland!

  • Mis ‘m niet! Een nieuwe uitgave van Naast, de eerste van 2020, ligt nú in de kerken!