Naast: waterput vs. bijbelschool

Een bijbelschool steunen? Waarom laten we geen waterput graven? Of een polikliniek bouwen? Schoon drinkwater en gezondheidszorg zijn toch veel belangrijker?!

In de nieuwste Naast zoomen we in op de vraag waarom wij met ons mission-werk wereldwijd zo insteken op opleiding, training en toerusting (met een mooi woord: capaciteitsopbouw) en dit verkiezen boven bijvoorbeeld een waterput graven. En dat terwijl we weten dat zo’n waterputtenproject veel beter ‘verkoopt’.

Lees wat er gebeurt aan opleiding en training wereldwijd en hoe dat bijdraagt aan sterke kerken en zo aan onze missie ‘geloof delen wereldwijd’. En hoeveel wij van die kerken en christenen leren. In hun cultuur met vaak maar weinig voorzieningen zijn zij ware levenskunstenaars en ervaringsdeskundigen.

En verder: bent u benieuwd wat natuurkundige Stephen Hawking te maken heeft met bijbelse leiders zoals Jozua en Elia? Nieuwsgierig wat God in een droom tot de 21-jarige student Margret sprak? Waarom Els van Dijk, directeur van de Evangelische Hogeschool, zich soms net een zendeling voelt? Waarom Zuid-Afrikaanse studenten hun studiebeurzenbegeleider ‘mamma’ noemen? En wat Indonesische leerkrachten van onze Nederlandse scholen vinden?

Lees dan snel de nieuwste Naast! Het juli-nummer ligt nu in de kerken!