Nieuwe Naast over ‘missie binnenstebuiten’

Het goede nieuws delen, te midden van alle verwarring, crises en onrust in de wereld. Nieuws dat niet binnen moet blijven, maar naar buiten moet. Oftewel: missie binnenstebuiten! Wat dat te maken heeft met cateren bij feestjes, een lichtkunstfestival in Eindhoven en de drie wijzen? Dat – en nog veel meer – is te lezen in de nieuwste Naast!  

“Jezus is het antwoord, maar wat was je vraag ook alweer?” Rake woorden van Clara Sies. Samen met haar man Sjaak richtte zij de Voedselbank en Stichting Gaarkeuken Rotterdam op. U leest een interview met Clara en Sjaak in deze Naast. Wat zij vertellen en doen, past prachtig bij het thema van deze uitgave. Missie binnenstebuiten: hoe kunnen wij als christenen, als kerken, meer naar buiten gericht zijn? Waar zien we missionaire kansen?

Wat is het dan verrijkend en inspirerend om je te spiegelen aan de wijze waarop onze buitenlandse broers en zussen die missionaire kansen pakken! Deze editie van Naast staat vol kleine lichtpuntjes van over de hele wereld. Lees over een kleine Spaanse gemeente met een succesvolle voedselpakkettenactie, een bijzondere openbare doopdienst in een land waar het niet veilig is voor christenen en kerken in Myanmar die zuurstoftanks kopen voor gemeenteleden met Covid…

Wat is er veel om te vertellen vanuit de wereldwijde kerk! Mis ‘m niet!

Vanwege coronamaatregelen wordt Naast dit keer niet verspreid via (de postvakjes in) de kerken. Wanneer uw gegevens bekend zijn bij Verre Naasten heeft u Naast afgelopen week via de post ontvangen. Niet ontvangen, maar wel interesse? Vraag gerust een gratis exemplaar aan door een e-mail te sturen naar naast@verrenaasten.nl of te bellen met Verre Naasten (038 437 0410). Of lees ‘m online via www.verrenaasten.nl/naast.

Klik hier of klik op de afbeelding om de Naast digitaal te lezen.