Nieuwe Naast: sport en geloof

EK voetbal, Tour de France, Olympische Spelen… de sportzomer is begonnen! Wat dat te maken heeft met mission-magazine Naast? Sport en je geloof (delen) is het thema van de nieuwste editie!

“Het geloof betekent alles voor mij, het is een manier van leven. Daarom geloof ik dat een trefzekere sliding naast mijn zondagse boodschap net zo goed tot eer van God kan zijn”, vertelt een voetballende predikant in deze Naast. Een prachtig voorbeeld van je geloof leven en zo ook delen. Door relaties op te bouwen, door een ‘derde helft’ met goede gesprekken, door met teamleden een kerk te bezoeken.

Ook in dit nummer: een reportage waarin een jongere vertelt over een sportproject in de wijk. “De eerste keer dat ik hier kwam, zag ik bij aanvang de teamleden samen bidden. Ik vond dat interessant. Zij zijn niet door de overheid gestuurd om dit te doen, maar worden gedreven door iets anders.” Oftewel Iemand Anders.

Basketballen met Goliat, voetbalvader in Oekraïne, ervaringen van een Zuid-Afrikaanse voetbalcoach en een column over obesitas in de kerk: meer dan genoeg (vakantie)leesvoer in deze Naast! En extra leuk deze zomer (voor in de tuin of op de camping): er zit een gratis wedloopspel in! Ga in de geest van Paulus’ gedachten over sport en de wedloop van het geloof de uitdaging aan met dit actieve bordspel! Klaar voor de start…?!

Vanwege coronamaatregelen wordt Naast dit keer niet verspreid via (de postvakjes in) de kerken. Wanneer uw gegevens bekend zijn bij Verre Naasten heeft u Naast afgelopen week via de post ontvangen. Niet ontvangen, maar wel interesse? Vraag gerust een gratis exemplaar aan door een e-mail te sturen naar naast@verrenaasten.nl of te bellen met Verre Naasten (038 437 0410). Of lees ‘m online via www.verrenaasten.nl/naast