Nieuws

za 22 juni – Oud papier

Volgende week zaterdag 22 juni wordt het oud papier weer opgehaald. Het betreft het dorp; de buitengebieden zijn in juli weer aan de beurt.

Wilt u er voor zorgen, dat het rond 9.00 uur weer bij de weg staat? Dan komen we het met plezier weer bij u ophalen.
Hartelijk dank!

Met vriendelijke groet,
Lena Cruiming

Opkijken.nl lanceert Meditatieserie Rustpunt

De meditatieserie Rustpunt biedt een handvat om viermaal per week een moment te nemen voor stille tijd tijdens de vakantieperiode. De meditaties bevatten een bijbeltekst, een korte overdenking en een bijpassend filmpje.

Vakantie! Een tijd van rust, genieten en niks doen. Van alle fijne dingen in het leven is vakantie er zeker een. Maar soms is het moeilijk om rustig aan te doen en moeten we onszelf dwingen die rust te pakken. Ons leven staat regelmatig onder spanning en misschien ben je toch nog met je werk bezig of maak je je druk om wat gaat komen.

“Gun jezelf een basis van rust in je leven. Ontdek leven en werken vanuit je hart, zonder opgebrand te raken.”(Mirjam van der Vegt)

Maar hoe doe je dat en betrekken we God daar wel voldoende bij? Laten we ervoor kiezen om God te zoeken. Hij heeft zelf beloofd dat we Hem zullen vinden. De meditatieserie van Opkijken.nl, geschreven door stiltetrainer Mirjam van der Vegt, kan hierbij helpen! Door ons op God te richten en te luisteren naar wat Hij ons zegt, mogen we tot rust komen… dicht bij zijn hart.

Inschrijven voor deze meditatieserie kan via: www.opkijken.nl/meditatieserie-rustpunt. Vanaf 6 juli stuurt Opkijken.nl de meditaties 10 weken lang en 4 maal per week via de e-mail en komt de serie op de site van Opkijken.nl.

zo 7 juli – U4C avond Appingedam


Wanneer? Zondagavond 7 juli
Hoe laat?  19.30 uur
Waar?       Appingedam, in Centrum Kabzeël, Dijkstraat 77
Spreker?   Geert Bijma
Thema?    ‘Heiligheid is geen optie’

Deze avond zal de laatste U4C avond van dit seizoen zijn maar wees niet bevreesd, in september zijn we weer terug! Uiteraard zal onze band, U4C Worship, er weer zijn voor de aanbidding en lofprijzing tot en voor God in de vorm van muziek. Ons gebedsteam zal voor je klaarstaan als je gebed nodig hebt en voor de dienst is er weer de mogelijkheid om gebedskaartjes in te vullen met bid en/of dankpunten.

Na afloop is er koffie & thee. We kijken er naar uit om elkaar weer te ontmoeten 7 juli, neem zoveel mogelijk vrienden, familie, bekenden mee om deze laatste U4C van het seizoen met lekker veel mensen te beleven!

U4C is ook te vinden op Facebook, Instagram en Youtube. Hier vind je alle informatie over ons en de diensten:

Facebook:  https://www.facebook.com/Uvoorziet/
Instagram: https://www.instagram.com/u4c_appingedam/?hl=nl
Youtube:   https://www.youtube.com/channel/UCA8MEZxdNHn8pottXCDIPrA

Nieuwe manier van collecteren

Het is niet meer vanzelfsprekend dat iedereen contant geld bij zich heeft, want bijna iedereen betaalt met de pinpas. Maar dit heeft een aantal nadelen. Naast de muntjes voor de wagentjes bij de supermarkt, kan je bijvoorbeeld ook tijdens de kerkdienst bij de collecte in de problemen komen.

Voor die mensen hebben we goed nieuws, want wij zijn gestart met een nieuwe manier van collecteren, waarbij je met je smartphone kan doneren. Dat doen wij samen met Givt; het bedrijf dat deze oplossing maakt. Wil je gebruik maken van deze service, dan heb je de Givt-app nodig. Die kan je downloaden op www.givtapp.net/download.

Geef je liever contant? Geen probleem, want naast het geven met je smartphone kan je altijd contant geld en collectemunten geven aan de collecte.

Ben je geïnteresseerd? Zondag na de kerkdienst laten we zien hoe het werkt en kunnen we je vragen beantwoorden.

Maak je de dienst thuis mee, via bijvoorbeeld internet? Ook dan kan je met je smartphone bijdragen. Binnenkort zal er op de website een logo worden geplaatst met een code die gebruikt kan worden om een donatie te doen.

Via de onderstaande link kan u direct de App downloaden!

Plezierig wonen in De Steenuil

Een eigen appartement, vrijheid en zelfstandigheid, maar toch begeleiding waar je op terug kan vallen. Dat biedt Stichting Sprank op De Steenuil in Bedum voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. En er is ruimte voor een nieuwe bewoner.

De tien bewoners van De Steenuil hebben het gezellig samen. Ze zoeken elkaar op en helpen de ander graag. Ben je liever op jezelf? Daar is ook alle ruimte voor.

Christelijke begeleiding
Gedreven door de liefde van God geeft Sprank ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. We geloven dat iedereen van betekenis mag zijn in dit leven en daar begeleiden we je graag bij. Voel jij je thuis in een christelijke omgeving? Dan ben je bij Sprank aan het juiste adres!

Appartement vrij
Er is ruimte voor een nieuwe bewoner. Je beschikt over je eigen royale appartement met aparte slaapkamer en badkamer. De woning heeft een mooie tuin en het centrum van Bedum is dichtbij. Geïnteresseerden zijn van harte welkom voor een rondleiding. Meer informatie is te vinden op www.stichtingsprank.nl/steenuil.
Contact opnemen kan via: info@stichtingsprank.nl of 088 – 007 07 00.

za 22 jun – ZAMSAM-tour

ZAMSAM-tour: een inspirerend avondje uit met Zuid-Afrikaans tintje

Verlang jij ernaar om Jezus Christus te volgen? Welke keuzes maak je daarbij en wie heeft daarin het laatste woord? Samen met Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten presenteert onze kerk op zaterdag 22 juni  2019 in Grijpskerk de ZAMSAM-tour: een avondje uit met Zuid-Afrikaans tintje. Ontdek wat van je van elkaar en Zuid-Afrikaanse geloofsgenoten kunt leren! Geniet van een Zuid-Afrikaans gerecht, ga de diepte in tijdens een stevige wandeling en laat je verrassen door bijzondere gesprekken bij het kampvuur.

Samen met je partner, vriend(in) of kringgenoot geniet je tijdens deze avond van een inspirerend en avondvullend programma. Na een goede Zuid-Afrikaanse maaltijd van de foodtruck gaat ds. Sjoerd Heij (Harkstede) met jullie op inspiratietour, waarbij je ook samen de diepte ingaat. Want: welke keuzes maak om Jezus te volgen? En hoe is dat in Zuid-Afrika? Via filmpjes zijn we verbonden met geloofsgenoten in Zuid-Afrika, waaronder ds. Piet Magagula, zendeling in Soshanguve F4.

Twee aan twee ga je op pad: een avondwandeling met goede gesprekken in de buitenlucht. Terug bij ‘t kampvuur volgt de stilte: wat zegt God eigenlijk tegen jou? We gaan samen God groot maken door te zingen en te bidden en genieten na met een drankje bij het kampvuur.

Met deze inspirerende avond hopen we bij jou het verlangen aan te wakkeren om je geloof te leven en te delen, in je eigen omgeving en wereldwijd! Dus, laat je inspireren: loop je mee?

Datum:  zaterdag 22 juni 2019

Locatie: “boerderij fam. van Regteren” Waardweg 5  in Grijpskerk

Tijd: 18.30 uur tot 22.00 uur

Entree: € 15,00 (inclusief eten en drinken)

Geef je op via www.zuidafrikamission.nl/zamsamtour. Bekijk daar ook de trailer voor de ZAMSAM-tour. Kom je ook? We zien je graag!