Nieuws

Alpha Youth volgende bijeenkomst zo 17 mrt

Zondag 10 maart werden we verrast met twee heerlijke kwarktaarten van Alinda Voogd, ze vielen goed in de smaak.

Het thema van deze bijeenkomst was ‘hoe kun je geloven’. Om te geloven heb je vertrouwen nodig en moet je erop aan kunnen dat iemand de waarheid spreekt. We begonnen met het tegenovergestelde met het kaartspel ‘liegen’ waarmee je met liegen en bluffen het spel kon winnen. Het was een gezellig startspel.

Marsha is met haar groep nog verder gaan verkennen wat vertrouwen is. Allereerst met een blinddoek een parcours afleggen onder begeleiding van iemand anders. Nog spannender werd het toen je in het midden van de groep moest staan met een blinddoek op en je dan laten vallen. En dan maar hopen en vertrouwen hebben dat iemand je opvangt. Onderstaande afbeelding werd ook gesproken.

Als dit zwembad een relatie met God voorstelt, welke figuur past dan het beste bij jou?

Marsha vertelde dat ze zich als 12-jarige voelde als het meisje langs te kant, toekijkend. Als tiener ging ze naar zomerkamp en toen zwom ze baantjes. Als student was ze de vrouw die in het water aan de rand van het bad zit. Maar na een uitnodiging van een kerkgemeenschap ging ze weer zwemmen. Het is zo waardevol dat zulke ervaringen worden gedeeld met onze jeugd.

En wie bent u/jij?

De volgende bijeenkomst is zondag 17 maart en het thema is bidden: hoe en waarom? De soep wordt dan verzorgd door Henriette Kuiper en Gerda Doornbos. Lekkers bij de start is geregeld en dit doen Ineke Pomp en Simone Klok.

Bij Alpha Youth hoort ook een weekend. Dit vindt plaatst op zaterdag 6 en zondag 7 april. Het is de bedoeling dat we met de groep in de kerk overnachten. Het thema is dan de Heilige Geest en wat doet hij en hoe je vervult kan worden met de Heilige Geest. Het weekend start zaterdag 6 april om 16:00 en is zondag na de kerkdienst afgelopen.

Plussen door klussen

We organiseren dit voorjaar de verkoop van mooie, veelkleurige hanging baskets, waarbij de opbrengst bestemd is voor de zonnepanelen op ons kerkdak.

De verkoopprijs is € 15 per stuk. Kort voor Moederdag (zo 12 mei) kunt u de bestellingen ophalen aan de Lindenhof 14:

  • op 10 mei a.s. tussen 17.00 en 19.00 uur of
  • op 11 mei a.s. tussen 10.00 en 14.00 uur.

Bij het afhalen kan betaald worden: contant of met PIN.

Bestellingen kunnen tot uiterlijk 15 april a.s. gedaan worden.

We werken weer met bestellijsten. Trouwens: misschien willen ook uw buren, collega’s of familieleden graag een bestelling plaatsen? Welkom uiteraard!

De komende week zullen bestellijsten via de postvakjes in de kerkhal verspreid worden: u kunt de ingevulde lijst deponeren in de PvK-doos in de kerkhal. U mag uw bestellingen overigens ook per Whatsapp of telefonisch doorgeven aan één van ons:

Ineke Sikkema                                   Lindenhof 14                      tel nr 0614272291

Jeanet van Dijken                            Lindenhof 20                      tel nr 0628110741

Karin Reitsema                                 BL van Aduardsingel 18  tel nr 0622395522

Getuigenisavond in de NGK Martyriakerk

Getuigenis Joop Gottmers
Datum /tijd/plaats: Zondag 17 maart om 19.00 uur in de NGK Martyriakerk
Zondag 17 maart komt Joop Gottmers bij ons in de gemeente zijn getuigenis vertellen.

Joop was vroeger een heel zielig, lief, timide jongetje. Zijn vader had eigenlijk helemaal niks met hem en maakte van hem een meedogenloze vechtmachine, die overal kampioen in zou worden. Geprogrammeerd om in zichzelf te geloven.Daar heeft hij het heel ver mee geschopt. En uiteindelijk belande hij in de criminele wereld. En groeide uit tot 1 van de grootste, beruchtste en rijkste criminelen van Nederland. En nu gelooft hij, dat als God niet had ingegrepen in zijn leven. Hij al jaren geleden gestorven was geweest. En nu wil hij 1 ding doen. Leven tot eer en glorie van Zijn Heilige Naam.

Hij wil heel graag zijn verhaal aan ons vertellen.

s’ Avonds om 19.00 uur is er een dienst met medewerking van een band. Daar zal Joop zijn getuigenis vertellen. Hij hoopt, naast jongeren, ook andere belangstellenden uit de hele regio daar te ontmoeten. Iedereen is welkom!

Synode van Deventer

Op 8 en 9 maart jl. zijn de afgevaardigden naar de Synode van Deventer voorlopig voor het laatst bij elkaar geweest om te vergaderen. Omdat op een synode (een landelijke kerkvergadering) indirect alle plaatselijke kerken vertegenwoordigd zijn, is het goed als jullie op de hoogte zijn van wat de synode gedaan en besloten heeft.

In dit artikel lees je iets over een paar onderwerpen die op de agenda stonden. Wil je meer weten, dan kun je daarvoor terecht op de website van de Nederlandse Gereformeerde Kerken (www.ngk.nl). Je kunt je ook de sociale mediakanalen van de NGK volgen of je abonneren op de maandelijkse NGK-nieuwsbrief, zodat je vanzelf op de hoogte blijft.

Doopbevestiging
Het komt voor dat een volwassen broeder of zuster aan de kerkenraad vraagt of de doop die hij/zij als kind ontvangen heeft, op latere leeftijd door middel van een nieuw ritueel bevestigd kan worden. Een van de kerken had aan de synode gevraagd hoe ze met dat verzoek om moeten gaan. Een synodecommissie heeft daar een rapport over geschreven. Ze stelt voor om een handreiking te laten opstellen voor kerkenraden als praktisch hulpmiddel in dit soort situaties. Uitgangspunt daarbij is dat Gods Woord en de gereformeerde belijdenis wijzen op één doop.

Lidmaatschap Raad van Kerken
Er bestaat een landelijke Commissie contact en eenheid die contacten onderhoudt met andere protestantse kerkgenootschappen in Nederland. Deze commissie heeft voorgesteld om in de nabije toekomst op een andere manier dan momenteel het geval is deel te gaan uitmaken van de Raad van Kerken. De synode heeft besloten om het huidige waarnemende lidmaatschap te wijzigen in een volwaardig lidmaatschap.

‘Klimaat van het absolute’
De Commissie verzoening en recht heeft zich de afgelopen jaren ingespannen voor verzoening en recht tussen kerken en kerkleden die nog te lijden hebben onder de pijn van de breuk in de jaren 60. Soms moest geconstateerd worden dat de middelen ontbreken om tot een bevredigende afronding te komen. Daarom heeft de commissie aan de synode gevraagd om een algemene uitspraak te doen over het (laten) ontstaan van wat genoemd wordt ‘het klimaat van het absolute.’

Ambt van predikant
Soms zijn predikanten zo lang aan een gemeente verbonden dat het werk en de verhoudingen eronder lijden. Een Werkgroep ambt van de Theologische Universiteit Utrecht heeft een oplossingsrichting voor dit probleem voorgesteld. Aan Steunpunt Kerkenwerk zal gevraagd worden om de uitvoerbaarheid van de voorgestelde oplossingen te onderzoeken.

Homoseksualiteit in de kerk
Ten slotte is op 8 maart voor het eerst gesproken over het rapport van de Studiecommissie homoseksualiteit in de kerk. De afgevaardigden konden vragen stellen aan de commissie en hadden de gelegenheid om in groepen met elkaar het gesprek over het onderwerp aan te gaan. Vanuit de kerken kwam het signaal dat er meer tijd nodig was om tot besluitvorming te komen. De synode stemde er mee in om pas later dit jaar het onderwerp homoseksualiteit in de kerk opnieuw te bespreken en zo mogelijk tot besluitvorming over te gaan.

Biddag dienst komende woensdag 13 mrt

Komende woensdag is het Biddag voor Gewas en Arbeid. De kerkdienst samen met de PKN is dan om 19.30 uur in de Rehobothkerk. Voorganger is ds. Sita Hofstra. De collectie is voor Voedselbank Westerkwartier.

Na afloop van de dienst wordt u van harte uitgenodigd om een kop koffie te drinken in ’t Hoge Hof.

Van het BM.

Eerste punt van bespreking tijdens de BM-vergadering van 4 maart jl. waren de concept Jaarrekening-2023 en Begroting-2024, zoals opgesteld door de Commissie van Beheer. Waar nodig gaf de C.v.B.-delegatie toelichting op de gepresenteerde cijfers. Het geheel zal nu ter bespreking en fiattering voorgelegd worden aan de kerkenraad en diakenen. De bedoeling is om hier vervolgens ook aandacht aan te besteden op de gemeentevergadering van DV 17 april a.s.

De voortgang van enkele lopende processen wordt besproken, zoals de begeleide transitie van ds. Pomp en de Verklaringen Omtrent Gedrag van onze kerkvrijwilligers. Beide verlopen naar wens.

Praktische aspecten rond het af- en aantreden van ambtsdragers verdienen aandacht, evenals de agendapunten van komende vergaderingen met ouderlingen en diakenen. O.a. betreft dat kring-/wijkverdeling, evaluatie regiodiensten, het thema kind & avondmaal, actualisering van de Visie NGK Aduard en thema gemeenteavond.

We oriënteren ons globaal op consequenties die t.z.t. voort kunnen vloeien uit de vacante periode. Met vragen zoals: wat betekent dit voor o.a. preekbeurten en catechese, welk profiel heeft onze gemeente en welk type predikant past daarbij, welke traktementsruimte hebben wij en welke predikantstaken passen daar dan bij? Het is nog niet zo ver, maar een goede voorbereiding is het halve werk…

Alpha Youth zondag 10 maart

Zondag 10 maart is de volgende bijeenkomst en die gaat over ‘Hoe kun je geloven. Het is de bedoeling dat we iedere bijeenkomst afsluiten door met elkaar te eten. De afgelopen keer gingen een aantal deelnemers naar huis. Als je niet kan is dat natuurlijk prima maar het eten hoort er wel bij en is een mooie manier om samen af te sluiten.

De soep voor zondag 10 maart wordt gemaakt door Shianthi Donk en Ineke Sikkema, alvast bedankt! We zijn vergeten om iemand te vragen om iets lekkers voor ons te maken dus als iemand nog tijd heeft om wat lekkers te maken neem dan even contact op met Eelkje.

De bijeenkomst van zondag 3 maart  ging over het kruis en waarom stierf Jezus. We begonnen met een spel in de kerkzaal. Er waren 4 tafels met daarop 4 spellen Jenga. Ieder spel stelde je eigen leven voor, je bouwt er zelf aan en anderen bouwen met je mee. En er was één groot spel, dit stelde het koninkrijk van God voor, daar mocht je ook aan meebouwen.

Wat de groepen niet wisten is dat er in ieder groepje een mol zat die de bouw van de toren saboteerde. Zo werden we bewust dat je probeert je leven op de bouwen maar dat er van alles mis gaat. Het bouwen van de grote hoge toren – het koninkrijk – ging best lang goed maar ook dat viel uiteindelijk. Een mooie brug naar dat het ons hier niet gaat lukken maar dat Jezus het voor ons heeft gedaan.

Op de blokjes is nog iets geschreven of getekend wat je bij het kruis wil brengen; je verdriet, zonden, je vooroordelen maar ook natuur, jezelf, geloof hoop een liefde. Hier hebben we een kruis van gemaakt.

Collectedoel biddag komende woensdag 13 maart

Voor komende woensdag hebben we de collecte aangepast . In plaats van kerk en diaconie wordt het nu voor E0 Metterdaad voor vluchtelingen uit Nagorno Karabach. De dienst is overigens in de Rehoboth kerk om 19.30
de Diaconie