Noodhulp Sulawesi

Sulawesi is hard getroffen door natuurgeweld. Het dodental loopt snel op. Honderdduizenden mensen hebben dringend medische zorg, voedsel en water nodig.

Zoals u ongetwijfeld hebt gelezen en gezien in de media is Sulawesi zwaar getroffen door een krachtige aardbeving gevolgd door een metershoge vloedgolf. Er wordt gesproken over mogelijk duizenden doden. Veel mensen zijn nog vermist en de buitengebieden zijn nog niet eens bereikt. Honderdduizenden mensen hebben nu hulp nodig.

De leden van het Christelijk Noodhulpcluster (Dorcas, EO-Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA) zijn in actie gekomen voor de slachtoffers van deze ramp. Helpt uw kerk mee?

Wat doen we?
De Indonesische overheid laat nauwelijks buitenlandse hulpverleners toe. Het Christelijk Noodhulpcluster steunt lokale kerken en christelijke hulporganisaties met geld, middelen en expertise. Zij hebben vanaf het begin levensreddende hulp geboden door medische zorg en de distributie van voedsel, water, tenten en hygiëne-kits. We hebben concrete verzoeken gekregen om de komende tijd te helpen met generatoren, toiletten, materialen om ziekenhuizen weer werkend te krijgen, maar ook met pastorale zorg en traumaverwerking. Als cluster ondersteunen we deze hulpverlening financieel en – waar nodig – met technische kennis.

Wat kunt u doen?
Wilt u in uw kerk bidden voor de slachtoffers en voor zegen op de hulp die we geven?
En mogen we u oproepen tot een (extra) collecte voor hulp aan de bevolking van Sulawesi? U kunt uw gift overmaken via een van onderstaande organisaties.

Alvast hartelijk dank voor uw steun!

Met vriendelijke groet,

de leden van het Christelijk Noodhulpcluster
www.christelijknoodhulpcluster.nl