Onderweg – Christelijke toekomstverwachting

OnderWeg jaargang 6 nummer 4

Nummer 4 van OnderWeg heeft als thema christelijke toekomstverwachting. Er zijn veel verschillende manieren om tegen de toekomst aan te kijken. Zoveel stemmen en zoveel belangen. Misschien is het wel de uitdaging om je het mooiste voor te stellen? En je er dan in te verheugen dat je er zeker weten naast zit? Maar God ziet dat het goed is.

Het themagedeelte begint met een beschouwing van Wim Rietkerk ‘Van hemelverlangen naar koninkrijksverwachting’. Wim Rietkerk gaat in zijn artikel in op de vraag: ‘Welke kanteling vindt bij de koninkrijksverwachting in de loop der tijden plaats en wat betekent dat voor ons geloof?’

Hoe concreet wordt ons in de Bijbel de toekomst voorzegd? Leven we in de eindtijd, is de wederkomst van Christus aanstaande? Wat betekent je idee over deze dingen voor het leven vandaag? Zijn we niet tot marionetten gemaakt? In het interview geven Gert van de Weerd, Wouter Slob en Rob van Houwelingen elk hun visie op de toekomst.

Leeft er een ongemakkelijk gevoel rond toekomstverwachting? Voelen we verlegenheid bij het nadenken over toekomstverwachting? Of vinden we er juist inspiratie in voor het leven van elke dag? Karel Smouter neemt de lezer mee van ongemakkelijkheid naar een meer ontvankelijke houding.

Een ontmoeting met Frans Korpershoek. In Maassluis en omstreken staat hij bekend als de oprichter van een goedlopende kringloopwinkel, al kent christelijk Nederland hem vooral als zanger van Sela. ‘Ik voel me nog steeds geen geweldige zanger, maar ik weet wel dat ik een boodschap goed kan overbrengen.’

Ga naar onderwegonline.nl/gratis voor een gratis en vrijblijvend proefabonnement.