OnderWeg – Een avontuur van TROUW

OnderWeg jaargang 5 nummer 20

Dit themanummer is een special over ‘Trouw’. Trouw zijn is volhouden en juist door vol te houden groei je in trouw. Trouw lijkt niet echt in de schijnwerpers te passen. Desondanks hebben mensen hun ervaringen met trouw in OnderWeg willen delen: Het zijn inspirerende mensen die zich trouw opofferen en hoop uitstralen. Trouw heeft daarmee iets van een avontuur. Vooraf weet je niet waar je volhardende verbinding aan iets of iemand je brengt. De perspectieven die in dit nummer een plek hebben gekregen zijn: ‘De trouw van God’; Wat betekent trouw in onze cultuur en samenleving?’; ‘Trouw in (aan) de kerk’; ‘Trouw in relaties’. Hieronder worden enkele artikelen gelicht uit dit 72 pagina’s tellende nummer.

Deze special begint met een beschouwing van Barend Kamphuis over God is onveranderlijk trouw. Hij staat erbij stil wat het betekent dat God onveranderlijk is, dat Hij trouw is en hoe dat ons tot geloof roept.

Verderop in deze OnderWeg een indringend verhaal van Marten Tel over het verlies van zijn zoontje Harmen en zijn vrouw Gera. Marten Tel: ‘Hoe zit het dan met al die beloftes die God gedaan heeft? Hoe groot is zijn trouw eigenlijk? Waar merk ik dat nog aan? U heet toch HERE met weet ik hoeveel hoofdletters? Ik ben, hebt U beloofd, zo heet U, zo bent U?

Niets is zo grillig als het internet en sociale media. ‘Trouw’ lijkt hier een vreemd begrip. Maar hier is God ook aanwezig. Bram Beute maakte een reportage van comments bij filmpjes van christelijke liederen. Het zijn verhalen van ‘gewone mensen’ die volop getuigen van Gods trouw.

God is trouw, aan zichzelf, aan zijn beloften, aan zijn volk. Beeldend kunstenaar en schilder Marc de Klijn in op de vraag: ’Hoe beleeft hij trouw als Messiasbelijdende Jood, ook tegen de achtergrond van de geschiedenis van het Joodse volk en de Holocaust?

Verder bevat dit nummer beeldpagina’s die trouw uitdrukken met Bijbelteksten over trouw. Het sluit af met een gesprekshandleiding, adviezen en gespreksvragen gebaseerd op wat u in deze special hebt kunnen lezen.

Ga naar onderwegonline.nl/gratis voor een gratis en vrijblijvend proefabonnement.