Onderweg: God aan het werk. Pasen toen en nu.

OnderWeg jaargang 7 nummer 5

Nummer 5 van OnderWeg heeft als thema God aan het werk. Pasen toen en nu.

Dit nummer gaat over Gods handelen. Zoals hij met Pasen beslissend heeft ingegrepen. Enkele vragen die in deze editie aan bod komen. Mag je van zijn ingrijpen veel verwachten voor vandaag en de toekomst? Is God ook in de kleine dingen te zien? Is het mogelijk om in de kerkelijke gemeente te spreken van een ‘kleine heilshistorie’ waarin je benoemt wat God in de afgelopen jaren heeft gedaan in jouw kerk, wat Hij nu doet, en wat daaruit voortvloeit in jouw visie op de gemeente? Hoe weet je zeker dat God aan het werk is?

Pieter Kleingeld en Karel Smouter geven de aftrap met hun beschouwing God aan het werk! Zijn we niet te sceptisch of te oppervlakkig om God nog aan het werk te zien? Ga op zoek naar wat God nu doet. Deze uitdaging gaat over drie niveaus: wat doet God in je leven, in de kerk en in de wereld.

Hierop volgt een essay van Reinier Sonneveld over een van de spannendste vragen die je jezelf als gelovige kunt stellen: waar is God op dit moment? Daaraan verwant: Wat doet God eigenlijk op dit moment?

Hierop aansluitend een persoonlijk geloofsgesprek met Alex Overbeeke en een ontmoeting met twee werkers in de kerk, Pauly Rebel en Alex Boshuizen.

OnderWeg sluit af met een ontmoeting met Kathleen Ferrier. Na haar afscheid van de Haagse politiek in 2012 woonde en werkte ze vijf jaar in Hong Kong. Nu is ze voorzitter van de Nederlandse Unesco-commissie en zet ze zich volop in voor vrouwenrechten, democratie en de doorwerking van het slavernijverleden.

Ga naar onderwegonline.nl/gratis voor een gratis en vrijblijvend proefabonnement.