Overzicht activiteiten (juni) – Dit Koningskind

Online bijeenkomst: Puberteit en autisme 
Donderdag 3 juni | 19.30 – 21.00 uur | Aanmelden: via website

Er breekt een nieuwe fase aan wanneer je kind de puberteit bereikt. Voor ouders van een kind met autisme levert dit proces vaak veel vragen op. Welk gedrag hoort bij de puberteit en welk gedrag hoort bij het autisme? Hoe geef ik zowel ruimte als duidelijke kaders aan mijn puber? Mijn kind ontdekt nu nóg meer dan voorheen dat hij anders is, hoe kan ik hem hierin begeleiden? Deze online bijeenkomst organiseren we samen met Alineke Bax, ambulant begeleider en licentiehouder van de methodiek van ‘Geef me de 5’.

Webinar: Toegang tot en financiering van de beste zorg
Wegwijs in het oerwoud van de verschillende zorgwetten
Dinsdag 8 juni | 20.00 – 21.30 uur | Aanmelden: via website

Als je zorg nodig hebt, kan er veel op je af komen. Welke zorg is er allemaal? Hoe regel ik de beste zorg en hoe wordt dit gefinancierd?

Dit Koningskind en belangenvereniging Sien organiseren een interactief webinar om antwoord te geven op deze vragen. Jantiene Koerhuis en Sandra van der Plas van Thuis In Cliëntondersteuning zullen je voorzien van relevante informatie en kunnen veel van je vragen beantwoorden. Deze avond helpt je op weg om een goede keus te maken en de juiste stappen te zetten. Ontvang je al zorg en vraag je jezelf af of deze zorg nog wel bij je past? Dan is dit webinar ook zeker een aanrader!

Het webinar is gratis voor leden van Dit Koningskind en Sien. Niet-leden betalen € 5.

Webinar: Mentorschap, bewind en curatele 
Dinsdag 15 juni | 19.30 – 21.00 uur | Aanmelden: via website

Vanaf 18 jaar ben je zelf verantwoordelijk voor alles wat je doet. Dat geldt ook voor jouw zorgintensieve zoon, dochter of ander familielid. Maar misschien kan hij/zij die verantwoordelijkheid helemaal niet aan en is het lastig om zijn/haar eigen belangen goed te behartigen.

Gelukkig hoeven zij er niet alleen voor te staan. Een mentor, bewindvoerder of curator kan jouw kind of verwante beschermen en ondersteunen. Maar wat past het beste bij jouw kind of verwante? Hoe regel je dit? Is dit definitief of kun je dit eventueel wijzigen? Tijdens dit webinar beantwoordt Diana Dijkstra van Mentorschap Nederland veel van jouw vragen.

Webinar: een fantASStische zomervakantie 
Woensdag 16 juni | 19.30 – 21.00 uur | Aanmelden: via website

Zes weken vrije tijd om te vullen voor jouw kind met autisme. Je weet dat voorspelbaarheid en duidelijkheid belangrijk is voor je kind, maar hoe doe je dat in de vakantie? De zomervakantie zou een periode van rust en ontspanning moeten zijn, maar voor kinderen met ASS en hun ouders is het een behoorlijke uitdaging. Tijdens dit webinar bespreken we wat je kunt doen om de vakantie  voor jou en je kind gezellig te maken. Ga relaxed de zomervakantie tegemoet en meld je aan voor dit webinar!

Seminar: Levend Verlies – kwetsbaarheid
Maandag 21 juni | 19.45 – 21.45 uur | Locatie: Het Brandpunt, Doorn 
Aanmelden:
via website

Op 21 juni organiseert Dit Koningskind in samenwerking met Mirjam van der Vegt een seminar over Levend Verlies. Levend Verlies gaat over het verdriet die je ervaart wanneer jijzelf of een naaste, getroffen wordt door een chronische ziekte of beperking.

Het thema van deze avond is kwetsbaarheid. Kwetsbaarheid is spannend, maar tegelijkertijd ook een enorme kracht. Hoe kunnen we kwetsbaarheid omarmen in plaats van ons ertegen te verzetten? Wat helpt ons om open in het leven te staan, ook bij levend verlies?

De kosten voor dit seminar zijn € 25 inclusief koffie/thee en het boekje Kwetsbaarheid van Mirjam van der Vegt. Er is een mogelijkheid om voorafgaand aan het seminar op locatie te dineren. Je betaalt € 49,50 voor het driegangendiner, koffie/thee en het boekje Kwetsbaarheid.
Wanneer het seminar niet op locatie kan plaats vinden, zal het online gehouden worden. De kosten zijn dan € 10.