Overzicht activiteiten najaar Dit koningskind

 • Gespreksgroep voor ouders van kinderen met een beperking
  Hoe intensief is je leven als je 24/7 klaar moet staan voor je kind? Raak je weleens teleurgesteld door onbegrip uit je omgeving? En hoe zorg je voor jezelf en andere kinderen in het gezin? Ouders van een kind met een verstandelijke, sociale of meervoudige beperking zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze interactieve gespreksgroep van 3 dinsdagavonden.
  Datum: start dinsdagavond 6 oktober van 20.00 tot 22.00 uur in Heerenveen
  Aanmelden: via de website van Dit Koningskind
 • Webinar: de betekenis van de Wet zorg en dwang 
  Draag je zorg voor iemand met een beperking? Dan kun je te maken krijgen met de Wet zorg en dwang. Daarin staat bijvoorbeeld dat het beperken van vrijheid of verlenen van onvrijwillige zorg niet is toegestaan. Het is handig om te weten wat deze wet precies betekent. Volg daarom het online webinar op woensdagavond 7 oktober van Gerike Nagel. Zij is Beleidsmedewerker Zorg bij de Rozelaar en kan je er alles over vertellen. Dit webinar organiseert Dit Koningskind in samenwerking met Sien.
  Datum: woensdag 7 oktober van 20.00 tot 22.00 uur online
  Aanmelden: via de website van Dit Koningskind
 • Gespreksgroep voor partners van mensen met autisme
  Deze gespreksgroep van 5 dinsdagavonden biedt jou en je partner meer inzicht in het samen leven met autisme. We besteden aandacht aan de worsteling en gevoelens van beide partners. Want wat betekent het om te leven met autisme? En hoe is het voor de ander? Welke impact heeft het op jullie relatie en gezinsleven?
  Datum: start woensdag 21 oktober van 20.00 tot 22.00 uur in Hoogeveen 
  Aanmelden: via de website van Dit Koningskind
 • Ontmoetingsdag voor volwassenen met een licht verstandelijke beperking
  Het thema van de ontmoetingsdag is: coronatijd. Hoe hebben je deze tijd ervaren? Wat vond je lastig in deze periode en wat was juist fijn? Wat zegt dit over de toekomst voor jou? Natuurlijk zijn er ook leuke activiteiten, we doen spelletjes of gaan creatief aan de slag!
  Datum: zaterdag 24 oktober van 10.30 tot 16.00 uur in Hardenberg
  Aanmelden: via de website van Dit Koningskind
 • Ontmoetingsdag voor vrouwen met autisme
  Het thema van deze ontmoetingsdag is: grenzen aangeven. We geven je hiervoor handvatten, je mag ervaringen delen met anderen en natuurlijk is er volop ruimte voor ontmoeting.
  Datum: zaterdag 31 oktober van 10.15 tot 15.00 uur in Zwolle
  Aanmelden: via de website van Dit Koningskind