PsalmenProject – zangers gezocht!

Gospelkoor Rejoice Zuidhorn staat bekend om zijn projecten en musicals. Door corona hebben we een tijd niet kunnen repeteren, maar nu we weer mogen zingen willen we starten met een nieuw project.

Ons nieuwste project gaat over de 150 psalmen. Met deze liederen hebben gelovigen de eeuwen door geloofd, geprezen, gebeden, gesmeekt, vervloekt en gezegend. In de kerkdienst klinken naast de psalmen steeds meer andere liederen: wat hebben deze oude psalmen ons nog te zeggen? Dat willen we in dit project laten horen en ervaren.

Het belooft een uiterst gevarieerd muzikaal avontuur te worden, waarbij je de rijkdom van de psalmen als zanger opnieuw leert kennen. Bovendien leer je zingen in een veelheid aan muzikale stijlen! Rejoice wordt daarbij begeleid door een klein orkest.

We zingen psalmen in alle variaties waarin ze door de eeuwen heen zijn voorgekomen. Van een harmonisatie uit de 17de eeuw, tot een Engels ‘chant’ uit 1978 en een psalm die de hitparade heeft bereikt. Ook psalmen uit The Psalmproject en Psalmen voor Nu komen aan bod.

We zijn op zoek naar projectzangers die dit project met ons mee willen zingen. Alle partijen zijn welkom, maar de tenor en basstemmen het meest! We repeteren vanaf 4 november 2021 tot mei 2022 op de donderdagen en zullen 14 en 15 mei 2022 twee concerten verzorgen in het prachtige BaronTheater te Opende. Als projectzanger krijg je muziekbestanden om thuis mee te oefenen.

Interesse om met ons op reis te gaan en de psalmen te herontdekken? Meld je dan aan bij Agnes de Wit: PsalmenProjectRejoice@gmail.com. Niet zingen, maar wel benieuwd naar de concerten? Hou dan www.rejoice-zuidhorn.nl in de gaten.