Regiegroep Hereniging NGK-GKv | Nieuwsbrief nr.9 – feb 2019

De Regiegroep Hereniging NGK-GKv geeft maandelijks een nieuwsbrief uit over de ontwikkelingen in het proces van hereniging van de twee kerken.

Een nieuwe kerk, een nieuwe naam!
En… hoe noemen jullie haar? Dat is vaak de eerste vraag als je hoort dat er een baby geboren is. Nu Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv) en de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) het pad naar hereniging zijn opgegaan, wordt dezelfde vraag gesteld: hoe gaat die nieuwe kerk dan heten? Als Regiegroep die het proces begeleidt, laten we graag alle kerkleden meedenken. Ideeën en suggesties zijn welkom bij regiegroep@ngk.gkv.nl

De Regiegroep komt naar u toe
Waarom is die hereniging van NGK en GKv eigenlijk nodig? Hoe gaat die nieuwe kerk er uit zien? Als Regiegroep die het herenigingsproces begeleidt, gaan we daarover graag het gesprek aan. We zijn daarom de ‘Ronde van Nederland’ gestart met avonden in het hele land. Maar u kunt zelf ook het initiatief nemen om de Regiegroep uit te nodigen in uw gemeente.

Nodig de Regiegroep uit
Gemeenten of kerkenraden hoeven niet af te wachten, of er bij hun in de buurt een avond wordt georganiseerd. Ze kunnen ook zelf het initiatief nemen om leden van de Regiegroep uit te nodigen voor een ontmoeting.

Herstel van eenheid op Urk
Zondag 6 januari preekte in de Jeruzalemkerk (NGK) op Urk voor het eerst een predikant uit de GKv. En niet zomaar één: de zoon van de dominee die in de stormachtige jaren zestig op Urk stond. Een bijzonder voorbeeld van herstel van eenheid.

Verlangen naar een nieuwe kerk (vervolg)
In januari publiceerde de Regiegroep hereniging NGK-GKv het document Verlangen naar een nieuwe kerk, dat te lezen is via www.onderwegnaar1kerk.nl. Er wordt al geregeld gereageerd. Reacties blijven welkom!

Meer lezen?
Wilt u meer lezen over deze onderwerpen? Een uitgebreider artikel vindt u op de website www.onderwegnaar1kerk.nl. U kunt zich via deze website ook abonneren op de nieuwsbrief. Hebt u vragen of opmerkingen, stuur dan een mail naar: regiegroep@ngk.gkv.nl.