Samen het paasfeest vieren

Vandaag is het Goede Vrijdag, de dag dat we het lijden en sterven van Jezus herdenken. Daarin is het kruis een centraal teken. De oudere jeugd heeft zorgen, verwachtingen en gebedspunten aangedragen, die zij bij het kruis willen brengen. Ook is er een mooi bloemstuk gemaakt dat niet alleen het lijden van Jezus symboliseert, maar ook de vreugde over de bevrijding die dat bracht. U ziet het bij de overdenking in beeld staan. In het kader van het project is er filmpje gemaakt over hoe het paasbloemstuk is gemaakt. Als u op deze link klikt, kunt u het filmpje bekijken.

Zondag mogen we Pasen vieren. Dat doen we in de overdenking, maar ook door samen woorden van vreugde, hoop en bemoediging te delen. Op het plein bij de kerk is een groot kruis getekend. U kunt daar uw beschreven stenen bij leggen. De woorden die we via de link in de vorige Informail hebben ontvangen leggen we er ook bij.

Met de paaszondag sluiten we ook het paasproject af. U kunt nog genieten van de pesachmaaltijd die u thuis kunt maken en het kruis met woorden laten we nog een weekje liggen. De versiering die de kinderen voor paaszondag hebben gemaakt, delen we uit in de gemeente. We maken na afloop nog een filmpje over alles wat we dit project hebben gedaan. Hoewel we niet samen konden zijn, hopen we dat u toch een mooie en bijzondere 40-dagen tijd naar Pasen toe heeft beleefd!

Commissie Eredienst