Week tegen eenzaamheid!

Vijf christelijke zorgaanbieders slaan de handen ineen tegen eenzaamheid. Omdat iedereen gezien moet worden. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 30 september tot en met 7 oktober, werken vijf christelijke zorgaanbieders samen om aandacht te vragen voor dit thema. Juist als christelijke organisaties is het tijd om daar deze week, maar ook het hele jaar door, voor in actie te komen. In een korte video hieronder roepen ze iedereen op om om te zien naar de ander. Ook jij kunt iets doen! Deel deze video zondag in je kerk of via je eigen social media kanalen om aandacht te vragen rondom het thema ‘eenzaamheid’.

Waar geloven wij in?


Je weet het niet altijd van elkaar. Je kunt het niet zien aan de buitenkant als iemand zich eenzaam voelt, maar 40% van de Nederlanders voelt zich wel eens eenzaam. Juist wanneer sociale contacten beperkt zijn wordt dit nog duidelijker. Bijvoorbeeld wanneer je contacten zijn verwaterd in de corona periode, of wanneer je depressieve klachten krijgt en contact met anderen moeilijker verloopt. Het kan ook zijn dat je geïsoleerd raakt omdat je je schaamt voor een verslaving of omdat je in je leven met een beperking ondersteuning nodig hebt. Wij zijn er voor je en komen naast je staan.

Ontdek de kracht van samenwerking in christelijke zorg

Wij geloven in christelijke zorg. Wij zijn er voor je wanneer je extra hulp nodig hebt. Als christelijke zorgorganisaties slaan we de handen in een tegen eenzaamheid en helpen we je graag verder. We vinden het belangrijk dat iedereen gezien wordt en dat merk je aan de manier waarop we met elkaar omgaan. Iedereen is de moeite waard en daarom staat bij ons de mens centraal.

De vijf initiatiefnemers, Accolade Zorg, Eleos, Schouder aan Schouder, Terwille en Dit Koningskind hebben de afgelopen maanden met elkaar nagedacht om in het noorden verschil te maken. “We zijn blij dat dit gelukt is en dat we met elkaar gaan werken tegen eenzaamheid. Geliefd, gehoord en gezien; vanuit deze overtuiging werken wij, ieder vanuit een eigen expertise, tegen eenzaamheid en voor verbinding(en)”, aldus John Post initiatiefnemer en regiomanager Accolade Assen.

Samen komen we verder en staan we sterker

Wanneer je leeft met (een naaste met) een beperking, kan dit soms best eenzaam zijn. Dit Koningskind staat voor je klaar. We denken graag met je mee over praktische vragen maar ook vragen over emoties en geloof. Samen komen we verder en staan we sterker.” Aldus directeur Peter van den Enden die dit waardevolle initiatief ondersteunt en van harte aanbeveelt.