Samen voorbereiden op de vreugde van Pasen

Deze week is de 40-dagen tijd gestart: de tijd waarin we ons voorbereiden op het Paasfeest. Vanuit de commissie Eredienst willen we deze tijd met de gemeente heel bewust beleven en Pasen feestelijke vieren. We willen ons samen voorbereiden op de vreugde van Pasen. Hoe gaan we dat doen?

Zowel in de kinderkring als in de preken staat het verhaal van de uittocht uit Egypte centraal. We beleven de geschiedenis van het volk Israël mee. Mozes wordt door God geroepen om het volk te bevrijden, daar was moed voor nodig, maar ook wonderen en uiteindelijk een groot offer. Maar dat offer bracht redden en bevrijding voor Israël, zoals Christus offer redding brengt voor ons. Iedere week staat een deel van het verhaal centraal. Daarbij hoort een kinderkringactiviteit, een preekthema en een symbool. Dat symbool willen we ook zichtbaar maken in de kerk, door het boek van de kinderkring, in het bloemstuk en door het op de muur te plakken.

Maar: voorbereiden doe je natuurlijk niet alleen op zondag. Op allerlei manieren staan mensen stil bij de boodschap van Pasen. Er zijn bijbelroosters om te volgend, paasconcerten om van te genieten en nog veel meer. In Aduard hebben we in de week voor Pasen vespers in de Abdijkerk en op stille zaterdag is er Lucaskunst te bewonderen over het thema: vieren. Daarnaast willen we ook als gemeente samen voorbereiden door iedere week op de woensdagavond de kerk open te stellen (19.30-21.00 in de soos) en dan samen het thema van die week te bespreken.

Ook willen we iedere week een teken van leven verspreiden: een filmpje waarin iemand iets vertelt over hoe hij/zij zich voorbereidt op de Paasviering. Want een mooie viering is er niet zomaar: bij de voorbereiding van feestelijke diensten zijn veel mensen betrokken en we nemen even een kijkje achter de schermen! De jeugd gaat bijvoorbeeld één van de diensten vormgeven, de kinderkring wordt voorbereid, de begeleiding oefent, de kerkzaal wordt ingericht met versiering en hoe verwerkt de predikant eigenlijk al die ideeën die we bedenken?

Zo hopen we samen de vreugde van het Paasfeest te beleven, doet u mee?

Commissie Eredienst