Sopkombuis in Fisantekraal

Twee vrouwen in Fisantekraal – een missiepunt van de VGK Bellville – Selena Arends en haar moeder, Irene De Grill, maken elke woensdag en zaterdag eten voor tot ongeveer 250 kinderen en oudere mensen!

Selena gebruikt de plek achter hun erf waar ze op zondagen kerk houden om het eten voor te bereiden. Ze deelt het dan voor haar huis uit aan de behoeftige mensen, vooral kinderen uit de straat. Selena wil graag in de toekomst ook op andere punten staan, omdat er meerbplekken zijn waar mensen een bord eten ‘baie’ nodig hebben.

Er wordt allerlei eten voorbereid; vetkoek (deeg gebakken in olie en met verschillende vulsels), curry, soep en stoofpot. Een buurvrouw helpt ook als er veel kinderen komen.

Een oproep om het Fisantekraal ‘kosprojek’ te ondersteunen is in het kerkblaadje van de VGK Bellville geplaatst en leverde veel financiele giften op. Er is ook een diaconale collecte gehouden en die bracht een bedrag van R5000 op! Van het geld zijn twee grote kookpotten, een blikopener, mengbakken, een snijplank, een schilmes, een grote houten lepel, een soeplepel, opscheplepels, vergieten, kruidenhouders en een gastoestel gekocht en aan Selena overhandigd.

Wat motiveert Selena om dit te doen? De gezichten van de kinderen en de ‘baie dankies’ van hen die nog laat komen aankloppen voor een broodje of eten dat overgebleven is.

Haar gebed is dat zij met dit werk veel meer mensen in de toekomst kan helpen.

Gebedspunt

Dit werk kost veel lange uren van voorbereiden en uitdelen. Bid dat Selena en haar moeder de lichamelijke kracht steeds hiervoor mogen krijgen.
Maar boven alles mag de gemeenschap van Fisantekraal de liefde van Christus laten zien en ervaren door dit ‘kosprojek’.