Start Groot Reformatiekoor jaar 3 en 4

Medio 2018 en 2019 hoopt het Groot Reformatiekoor van start te gaan voor het derde en vierde jaar. Het Groot Reformatiekoor is een gemengd koor onder leiding van Martin Zonnenberg dat ook in 2017 diverse composities ten gehore hoopt te brengen die gerelateerd zijn aan de reformatie en aan Maarten Luther. In 2018 wordt de synode van Dordrecht herdacht en in 2019 de Reformatie in Zwitserland. Het hele project wordt ondersteund door stichting In de Rechte Straat. Er wordt het komende jaar onder andere gezongen in de Doelen te Rotterdam, de St. Joriskerk te Amersfoort en de Grote Kerk te Dordrecht. Ook staat medewerking aan een Nederland Zingt-opname op de planning.

In het repertoire zit een speciaal gecomponeerde Reformatie-Cantate, diverse psalmen en liederen.  Vanaf de leeftijd van 16 jaar is iedereen welkom op dit ‘alle-leeftijdenkoor’. Voor dit project is het koor op zoek naar koorleden. We hopen op 500 koorleden voor 500 jaar informatie! In april 2018 hopen deze repetities van start te gaan.

In de volgende plaatsen en regio’s kan er worden gestudeerd:
Amersfoort en Sliedrecht o.l.v. Martin Zonnenberg;
Apeldoorn en Nunspeet o.l.v. Rik Gerritsen;
Krimpen en Barneveld o.l.v. Ria v.d. Noort;
Geldermalsen o.l.v. Joost van Belzen;
Middelharnis o.l.v. Wilhelm Groenendijk;
Goes o.l.v. Jolanda van de Wege;
Hardenberg, Hollandscheveld en Nijverdal (repeteren op 1 locatie) o.l.v. Frank Kaman
Urk o.l.v. Gerard Zoer.

De kosten van dit project bedragen maar €75,- voor 1 jaar en 140 euro voor 2 jaar. Hiervoor ontvangen de koorleden een map met gedrukte muziek van het repertoire van het Groot Reformatiekoor en een oefen cd met de zangpartij erop! Hierdoor is thuisstudie ook mogelijk.

Opgeven kan via de site www.reformatiekoor.nl. Op de website is ook alle informatie betreffende het koor te vinden, waaronder de repetitiedata van de locaties.