Studenten EH maken impact

Acties van studenten bekend!

Studenten gaan aan de slag voor hun Evangelische Hogeschool (EH)! De onderwijsmissie vinden huidige studenten zo belangrijk dat ze zich graag inzetten om de EH ook voor andere jongeren mogelijk te maken. Ze doen dat door zichtbaar te maken wat de vorming van de EH in hun leven uitwerkt: voorbereiden op hun functioneren in de maatschappij. Ze denken hierbij niet alleen aan eigen belang, maar durven als christen verschil te maken in de maatschappij door om te zien naar anderen.

Tijdens de grootschalige actiedag brengen studenten wat zij geleerd hebben in de praktijk. Zij gaan aan de slag met allerlei hulpvragen uit de samenleving. Voor hun inzet tijdens de IMPACTday halen zij geld op voor de EH. Actieplaatsen van dit jaar zijn Amersfoort, Ede, Harderwijk, Kampen, Nunspeet en Utrecht.


Wat gaan studenten doen op 23 maart?

  • In Amersfoort gaan meerdere tutorgroepen aan de slag met hulpvragen in Amersfoort en Soest. Voor een hulpbehoevend gezin wordt de gehele tuin en woonhuis opgeruimd en leefbaar gemaakt. Ook op andere plekken wordt meegeholpen met opruimen van huis en tuin. Bij een buurthuis van het Leger des Heils wordt meegedraaid en ontmoeten de studenten nieuwe mensen. Bij Marienburg te Soest helpen jongeren mee bij de spelletjesmiddag.
  • In Ede gaat een tutorgroep aan de slag bij senioren. Bij de een wordt er getuinierd en bij anderen wordt de keuken en woonkamer opgeknapt met een nieuwe lik verf. In de middag gaat de groep schoonmaken bij inloopcentrum Meet-Inn.
  • In Harderwijk gaat de tutorgroep muziek maken met en voor ouderen van verzorgingshuis Sonnevanck. Anderen doen een creatieve activiteit met ouderen. Ook wordt er meegedraaid bij andere programma’s van het Sonnevanck.
  • In Kampen wordt een tuin opgeknapt van een gehandicapte particulier. Er wordt een maaltijd georganiseerd voor eenzamen, een inloophuis wordt opgeknapt en in de avond wordt er samen gegeten met en muziek gemaakt voor Oekraïners.
  • In Nunspeet gaat de groep studenten schilderen bij diverse zieke en hulpbehoevende mensen. Er wordt gekookt voor ouderen op WOC Binnenhof en WOC Veluwse Heuvel. Tenslotte wordt er nog een activiteit gedaan voor jonge vluchtelingen uit de regio.
  • In Utrecht gaan studenten wandelen met ouderen die te gast zijn bij een dagactiviteitencentrum. Er wordt een woonruimte opgeknapt bij een particulier en in de middag worden diverse klussen en activiteiten voor vluchtelingen gedaan.