Uit en voor de gemeente

Je hoort steeds meer, dat het wel heel lang duurt allemaal. Dat de druk voor jong en oud wel heel groot is. We moeten het nog even volhouden. De dagen lijken op elkaar. Als je niet uitkijkt, dan lekt je energie zomaar weg. Er is geen uitzicht, geen perspectief, zoals het gezegd wordt. Het lijkt alleen maar strenger en langer te kunnen. Daar wordt een mens niet vrolijk van.

Geen school, weinig sociale contacten, het heeft zijn prijs. Een prijs die nauwelijks te bepalen valt. Nevenschade wordt het dan genoemd, maar er zijn geen cijfers aan te hangen.

Is het dan alleen maar grijs en grauw? Nou nee, dat valt ook wel mee. Maar je moet er wel meer moeite voor doen om het te zien.

Volhouden. We moeten van de lange adem zijn. Gericht op de eindstreep. En de vraag is dan wel, waar je die trekt. Zoek het koninkrijk van God. Daar komt het ook in deze dagen op aan. Jezus ging ons daarin voor. Hij nam de tijd om te bidden en zich te richten op zijn Vader in de hemel. Daarnaast ging Hij aan het werk. Hij wilde er zijn voor het zwakke. Daar was Hij voor gekomen. Laten we daar een voorbeeld aan nemen.

HJJP