Uit en voor de gemeente

Komende woensdag begint de 40 dagen-tijd voor Pasen. Je merkt dat er in kerken steeds meer aandacht voor komt. Niet alleen meer voor Advent, nu ook voor de 40 dagen voor Pasen. Het is dan vastentijd. En velen vullen dat al persoonlijk in: alcohol laten staan; niet op sociale media; matigen met snacks etc. Vasten is ergens van afzien om je op de Heer te richten. Dus naast allerlei dingen niet doen, kun je ook dingen wel doen: tijd maken voor bijbel lezen, tijd maken voor gebed.

Vaak gebruiken we een project om het dan hier in Aduard neer te zetten. Daar gaat best enig werk aan vooraf. Werkvormen bedenken. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld stenen bij de kerk laten brengen en die zijn toen neergelegd in de vorm van een kruis.

Dit jaar sluiten we – samen met kerken uit de omgeving –  aan bij het project https://40dagenhierennu.nl/ . Voor de regio is er een speciale pagina: https://opnaarhetfeest.nl/ .

Je kunt elke dag naar een korte podcast luisteren en er zullen ook andere bijdragen zijn. Kijk er eens rond of doe gewoon mee. Zo willen we samen met vele anderen heen leven naar het feest van de Opstanding.

HJJP