Uit en voor de gemeente

Dag volgt op dag. De ene week vervangt de andere. Het wordt warmer, het wordt weer kouder. Je hebt prachtige blauwe luchten dan weer is het grijs en mistig. Langzaam gaat de wereld open. De eerste bloemen bloeien weer. Bodes van het voorjaar. Er wordt iets verruimd. Tegelijk lijkt het onbegrip alleen maar groter te worden. Waarom doen we het zo, zoals we het doen? Wat is de strategie, de visie die erachter zit. Dat je daar geen zicht op hebt, zorgt voor onzekerheid bij sommigen. En ondertussen verstrijkt de tijd.

Minder contacten. Minder elkaar zien. Minder elkaar spreken. Minder weten wat er allemaal gebeurt. En tegelijk: de tijd tikt door. Je bent bezig, je werkt thuis, volgt lessen. Je vinkt zaken af. Ook dat is weer klaar. En je kijkt hoopvol naar de toekomst. Het wordt weer beter. Het komt wel weer goed. Of niet … Dat hangt af van wat je idee van goed is. En wat je verwachtingen zijn. De één verlangt ernaar dat het weer zo is als vroeger. Maar er wordt al gezegd: dat komt niet meer terug. Omdat dit een uitgelezen moment is om het anders te doen. Ook omdat het anders moet. En dat geldt voor de maatschappij, de wereld. Maar het wordt ook gezegd over de kerk. Het zal straks anders gaan. Hoe dat is nog afwachten. En dat zal best goed zijn, ook als het anders is.

Als volgelingen van Jezus kunnen we dit ook verbinden met de machtige God, die koning is van deze wereld. Hij regeert en Hij houdt alles in de hand. Dat is wat wij geloven. En God werkt heen naar zijn grote doel: het koninkrijk van de hemel.

Zondag is de derde zondag van de 40-dagen tijd. De eerste zondag ging over tot zegen zijn. De tweede zondag had als thema: erop uit gaan. Het zijn levenslessen van Jezus. Komende zondag gaat het over eenvoudig leven. Een derde levensles van Jezus. Die je kunt verbinden met gul geven.

Ik verwijs nog naar https://naarhetfeest.nl/ Hier vind je elke dag een kort stukje om toe te leven naar Pasen. Ook kun je luisteren naar een podcast. Elke dag is er een nieuwe, waar je even bij kunt stilstaan.

HJJP